Roșii în bulion
Această rețetă este una dintre cele mai simple și la îndemână metode de conservare a roșiilor pentru iarnă. Timp de preparare: 2-3 ore (în funcție de cantități). Ingrediente: roșii în cantitatea dorită, bullion, sare, zahăr. Mod de preparare: Alegeți roșiile de dimensiuni relativ egale și puneți-le deoparte pentru decojire. Decojiți roșiile, apoi opăriți-le pe toate în același timp într-un vas cu apă clocotită. Înainte de decojire, lăsați-le circa trei minute în apă rece cu gheață. Preparați un suc de roșii consistent din restul roșiilor. Încingeți cuptorul la 160-180 de grade (foc mediu). Sterilizați borcanele. Așezați roșiile întregi în borcane. Turnați sucul răcit peste ele. Acoperiți borcanele. Pregătiți o cratiță suficient de adâncă cât să cuprindă borcanele. Asezați un prosop pe fundul cratiției. Puneți borcanele răcite în cratiță și turnați apă caldă printre borcane până sub capac. Introduceți cratița la cuptor și lăsați să fiarbă (din momentul în care începe fierberea) timp de 30 de minute. Scoateți cratița din cuptor și lăsați să se răcească până a doua zi. Depozitați la rece. Rosiile în bulion se folosesc, cu tot cu bulion, la aproape orice tip de supă, ciorbă sau mâncare ce solicită roșii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012