Rețetă pentru sărbători

Concurs Ruladă de porc cu ficat

311
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, o linguriță muștar, 2-3 linguri ulei, 400 g ficat de porc, 200 g mușchi file, 100 g măsline fără sâmburi, 2 felii franzelă, o ceapă, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță verdeață uscată (cimbru, oregano), 2 ouă, 200 ml vin alb, piper măcinat după gust, piper boabe, sare.
Mod de preparare: Ficatul se spală și se fierbe în apă cu sare și câteva boabe de piper; carnea se spală și se taie astfel încât să se obțină o felie de carne plată, care să se poată rula. Se condimentează cu sare și piper, iar partea care urmează să fie la interior se unge cu muștar. Se pune la rece 30 de minute. Între timp se pregătește umplutura. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în ulei. Se sting cu puțină apă și se lasă să fiarbă înăbușit cinci minute. Când se răcesc se amestecă cu ficatul fiert tăiat fâșii, mușchiul file tăiat cubulețe, franzela înmuiată în apă și stoarsă, 2-3 linguri de vin, măslinele, ouăle bătute, sare, piper și ver-deață uscată. Se presară această umplutură pe felia de carne, se rulează și se prinde cu ață să nu se desfacă. Se așază într-o tavă unsă cu ulei, se toarnă restul de vin îndoit cu apă și se coace în cuptorul încins circa 75 de minute. Din când în când se stropește cu sosul din tavă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Sfaturi practice pentru sărbători
Joi, 10 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Caltaboș
Pagina a fost generata in 2.8656 secunde