Salată conservată pentru iarnă
Ingrediente: 2 kg gogoșari, 1 kg morcovi, 2 țeline, 2 bucăți hrean, o conopidă mare sau două mai mici, 700 ml oțet, 250 ml ulei, 300 gr zahăr, 100 gr sare.
Mod de preparare: Se spală foarte, foarte bine toate zarzavaturile. Gogoșarii se taie feliuțe. Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare, iar hreanul pe răzătoarea mică. Conopida se taie mărunt. Într-un vas se amestecă oțetul, zahărul cu sarea, apoi se adaugă uleiul. Sosul obținut se toarnă peste zarzavaturi, se amestecă încet, dar foarte bine și se lasă la macerat 24 de ore. Apoi se pune în borcane, se capsează și se păstrează la rece.
Salata astfel obținută nu-și schimbă gustul peste iarnă și poate fi servită atât ca salată lângă o friptură, cât și ca aperitiv, fiind delicioasă.
Mod de preparare: Se spală foarte, foarte bine toate zarzavaturile. Gogoșarii se taie feliuțe. Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mare, iar hreanul pe răzătoarea mică. Conopida se taie mărunt. Într-un vas se amestecă oțetul, zahărul cu sarea, apoi se adaugă uleiul. Sosul obținut se toarnă peste zarzavaturi, se amestecă încet, dar foarte bine și se lasă la macerat 24 de ore. Apoi se pune în borcane, se capsează și se păstrează la rece.
Salata astfel obținută nu-și schimbă gustul peste iarnă și poate fi servită atât ca salată lângă o friptură, cât și ca aperitiv, fiind delicioasă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 18 August 2011
Joi, 18 August 2011
Miercuri, 17 August 2011
Miercuri, 17 August 2011
Miercuri, 17 August 2011
Marţi, 16 August 2011