Rețeta zilei
Salată de toamnă
Ingrediente: 3 kg ardei verzi, 3 kg gogoșari verzi, 3 kg gogonele verzi, 1 l ulei, un borcan de muștar, 1/2 l oțet, 2 l apă.
Mod de preparare: Se spală legumele și se taie în sferturi sau felii, în funcție de mărimea lor. Se prepară apoi o soluție din oțet și apă în proporție de o parte oțet la două părți apă, se dau în clocot și se opăreasc foarte puțin toate legumele, după care se lasă să se răcească pe o tavă. Se face o maioneză din muștar și ulei, se sărează după gust și se amestecă cu toate legumele. Se așează în borcane. Se pot pune și câteva bucățele de hrean în fiecare borcan, pentru ca preparatul să reziste mai bine. Se închid apoi borcanele. Nu este nevoie de sterilizare. Se servește ca salată la friptură.
Mod de preparare: Se spală legumele și se taie în sferturi sau felii, în funcție de mărimea lor. Se prepară apoi o soluție din oțet și apă în proporție de o parte oțet la două părți apă, se dau în clocot și se opăreasc foarte puțin toate legumele, după care se lasă să se răcească pe o tavă. Se face o maioneză din muștar și ulei, se sărează după gust și se amestecă cu toate legumele. Se așează în borcane. Se pot pune și câteva bucățele de hrean în fiecare borcan, pentru ca preparatul să reziste mai bine. Se închid apoi borcanele. Nu este nevoie de sterilizare. Se servește ca salată la friptură.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 06 Octombrie 2010
Marţi, 05 Octombrie 2010
Marţi, 05 Octombrie 2010
Luni, 04 Octombrie 2010