Rețeta zilei
Salată de ton cu avocado
Ingrediente pentru patru porții: o conservă de ton de circa 160 grame, 2 avocado, 2 linguri ulei de măsline sau de sâmburi de struguri, 2 ouă fierte, o ceapă mică, câteva fire de pătrunjel, o lingură suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie avocado în două pe lung și se scoate pulpa, păstrând cojile intacte. Se stropește pulpa de avocado cu sucul de lămâie și se strivește cu furculița până devine pastă. Se freacă apoi cu gălbenușurile fierte și uleiul (sau ulei din conservă de ton). Se adaugă tonul strivit și el cu furculița și se amestecă bine totul. La final se adaugă ceapa, pătrunjelul și albușurile de ou tocate foarte mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se umplu cojile de avocado cu salata astfel pregătită sau se pune compoziția într-o salatieră.
Mod de preparare: Se taie avocado în două pe lung și se scoate pulpa, păstrând cojile intacte. Se stropește pulpa de avocado cu sucul de lămâie și se strivește cu furculița până devine pastă. Se freacă apoi cu gălbenușurile fierte și uleiul (sau ulei din conservă de ton). Se adaugă tonul strivit și el cu furculița și se amestecă bine totul. La final se adaugă ceapa, pătrunjelul și albușurile de ou tocate foarte mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se umplu cojile de avocado cu salata astfel pregătită sau se pune compoziția într-o salatieră.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 15 Aprilie 2010
Joi, 15 Aprilie 2010
Miercuri, 14 Aprilie 2010
Miercuri, 14 Aprilie 2010
Marţi, 13 Aprilie 2010