Scăderea colesterolului fără medicamente

1164
Dieta bogată în kilocalorii și grăsimi rele duce la creșterea colesterolului în organism. Medicii nutriționiști avertizează că persoanele care au un nivel crescut al colesterolului în organism sunt predispuse la boli cardiovasculare și diabet.
Cum, în realitate, grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert de viață, specialiștii oferă câteva soluții la îndemâna oricui pentru a scădea nivelul colesterolului rău din organism, renunțând la medicamente:
l Introduceți în dieta zilnică alimente care cresc nivelul colesterolului bun, printre care merele, tărâțele și grapefruitul, care au un conținut bogat de fitochimicale, compuși esen-țiali pentru scăderea colesterolului.
l Mâncați de trei ori pe săptămână pește, alimentul ideal pentru a reduce colesterolul. Unele specii, precum somonul, sunt bogate în Omega 3, o sursă ideală de grăsimi bune.
l Renunțați la alcool și tutun, deoarece alcoolul mărește nivelul zahărului din sânge, iar tutunul scade nivelul colesterolului bun din organism.
l Zilnic trebuie să faceți mișcare timp de 30 de minute. Experții precizează că sportul stimulează circulația sanguină, fapt ce duce la scăderea colesterolului rău. Joggingul, înotul, aerobicul și ciclismul sunt sporturile cele mai indicate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Gazon de invidiat (1)
Vineri, 08 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Aperitiv delicios de primăvară
Vineri, 08 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să ai o vedere bună
Vineri, 08 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Să moară și capra vecinului…
Pagina a fost generata in 1.4642 secunde