Pentru sănătatea dumneavoastră

Schimbarea vremii poate provoca sângerări nazale

737
Schimbarea vremii  poate provoca sângerări nazale - 4iuliesangerarinazale-1309796712.jpg
"Am un băiat de 14 ani și toată ziua îi curge sânge din nas. Este sănătos, n-are probleme nici cu inima sau altceva. Eu îl pun să-și lase capul pe spate, îi trece, după aia uit, nu mergem la doctor și tot așa, din ce în ce mai des. Care ar putea fi cauza?" – Diana G., din Constanța.

v v v

Stimată doamnă, potrivit dr. Marin Smarandache, sângerările nazale frecvente sunt favorizate de o hipersensibilitate a vaselor de sânge din nas, dar ele pot apărea și din cauza rănirilor prin lovituri, prin suflarea incorectă a nasului sau prin scărpinarea lui. De asemenea, ar putea fi vorba și de tulburări de coagulare a sângelui, sau chiar de stres sau, atenție, schimbarea bruscă a vremii! Totuși, dacă sângerările sunt foarte dese, trebuie neapărat să mergeți la medic pentru diagnos-ticare corectă sau, dacă se impune, pentru cauterizare.

Dintre măsurile de prim ajutor, specialistul le recomandă pe următoarele: l puneți comprese reci pe frunte sau pe tâmple cu ceai de coada calului sau o pungă cu gheață l nu lăsați capul pe spate pentru a nu înghiți sânge l strângeți vârful nasului cu degetul mare și cu arătătorul timp de câteva minute, pentru că vasul s-ar putea închide l introduceți în nara afectată un tampon din tifon udat cu apă oxigenată l beți ceaiuri din plante astringente, precum coada calului, coada șoricelului, traista ciobanului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6039 secunde