Se trezește cu gâtul strâmb

289
Se trezește cu gâtul strâmb - 4f8b4c73b1712622d6f05c02cda05d49.jpg
"De vreo trei săptămâni, mă trezesc cu gâtul strâmb și cu dureri în zona capului. N-am avut probleme până acum, nu mi-a spus niciun doctor că aș avea spondiloză și nu știu ce să fac, pentru ca să scap de jena asta. Sunt împotriva medicamentelor și nu am înghițit nicio pilulă până acum, chiar dacă unii și alții mi-au făcut tot felul de recomandări. Aș putea afla despre ce e vorba prin această rubrică? Vă mulțumesc!" – Rodica, 43 ani.
v v v
Ni se întâmplă, câteodată, mai ales dimineața, când ne trezim, să avem senzația că gâtul nostru este strâmb și, mai mult, să avem dificultate în mișcarea capului. Dr. Emil Bianu, medic primar în medicina fizică, precizează că în astfel de situații, indiscubitabil, este vorba despre ceea ce în medicină se numește torticolis obișnuit (popular - gât strâmb), care apare după o mișcare brutală și forțată a gâtului sau din cauza unei poziții proaste a capului în timpul somnului.
Specialistul ne-a explicat că putem scăpa de sâcâitoarele simptome în mai puțin de trei zile, dar numai după odihnă și după administrarea unor medicamente analgezice și miorelaxante, fie luate pe cale orală, fie sub formă de unguente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 August 2010
Stire din Cetățenești : Cum să nu ai copii timizi (I)
Pagina a fost generata in 1.6058 secunde