Secrete pentru clătite perfecte

2108
Secrete pentru clătite perfecte - clatitemare-1352753351.jpg
Calitatea ingredientelor, marele secret. Probabil că nu este o soluție mereu la îndemână, însă, dacă poți, ar fi perfect să alegi ouă de casă. Colorează mai frumos, sunt mai hrănitoare, iar clătitele ies mai pufoase datorită albușului mai consistent. Dacă vrei clătite ceva mai slabe caloric, poți folosi lapte semi-degresat, însă în nici un caz complet degresat, căci vei pierde tocmai consistența pufoasă a clătitelor. Spune nu uleiului de măsline pentru că împrumută clătitelor din gust, la temperaturi ridicate. Iar dacă vrei umplutură dulce pentru ele, vei strica tot. Folosește ce este mai simplu, adică făină albă, fără agenți de îngroșare încorporați și ulei vegetal. Clătitele clasice nu trebuie să crească. Se schimbă situația dacă vrei clătite americane.


Combinarea ingredientelor, la fel de benefică. Sunt niște pași în procesul de combinare a ingredientelor, care, dacă nu sunt respectați, pot afecta calitatea clătitelor. Așa că este total greșit să pui întâi ouăle și laptele și peste acestea să presari făina în ploaie. Pune întâi făina, fă în mijloc o adâncitură și acolo toarnă ouăle, făina și uleiul. Amestecă-le dinspre centru înspre mijlocul castronului, încet, până se omogenizează.

Probabil că puțini sunt cei cărora nu le plac clătitele, aceste delicii pufoase. Iar dacă sunt făcute ca la carte, plăcerea savurării unui desert atât de vechi, dar la fel de iubit dintotdeauna, va fi maximă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.3909 secunde