Secretul puterii lui Mazăre

3238
17
Secretul puterii lui Mazăre - 7iuniefond4secret-1339078703.jpg

Supărați să li se tot impute că din cauza lor, Radu Mazăre câștigă mandat după mandat la primărie, pentru ca apoi să lase orașul de izbeliște, mai mulți pensionari atrag atenția că adevăratul motiv al acestei performanțe nu sunt ei, ci prezența extrem de redusă
la urne a constănțenilor cu drept de vot.

Că au dreptate, o dovedesc și datele statistice. Astfel, potrivit ultimului recensământ, orașul Constanța are o populație de 297.703 locuitori. Din totalul constănțenilor, potrivit Casei Județene de Pensii, 71.818 sunt pensionari, adică un procent de 24,1 la sută. Raportându-ne la numărul constănțenilor cu drept de vot, respectiv 274.003 (potrivit Direcției Județene de Statistică), procentul pensionarilor crește la 26,2 la sută din totalul alegătorilor. Trebuie avut însă în vedere că din totalul pensionarilor, numai 34.265 au pensii până în 800 lei, suma-limită pentru primirea celebrului pachet cu produse alimentare, ceea ce reprezintă 12,5 la sută din totalul alegătorilor constănțeni înscriși pe listele electorale.

Anatemă nemeritată
De multă vreme, umblă vorba prin târg că reușita în alegeri a actualului primar este asigurată de pachetele cu "pui și zahăr", pe care acesta a avut grijă să le dea pensionarilor cu pensii mici pe toată durata mandatelor sale. Iar adevăratul motiv al acestui gest n-ar fi milostenia sau generozitatea (că doar nu le dă din propriul buzunar, trăiască bugetul constănțenilor!), ci exploatarea unei tendințe mai vechi de vot la Constanța, potrivit căreia ponderea votanților ar avea-o pensionarii. Așa o fi, însă într-o societate democratică, în care fiecare cetățean are dreptul la vot, cititorii noștri atrag atenția că o asemenea logică este exagerată și incorectă: "Am o soră cu pensie mică, l-ar vota pe Mazăre și în somn, exact pentru acel pachet. Să știți că sărăcia e grea, nu mai stau pensionarii să analizeze dacă au trotuar bun sau sunt gropi în asfalt, ei se uită la ce pun pe masă. Problema e că numai pensionarii cu pensii mici primesc pachet. Eu, de exemplu, am o pensie de 964 de lei, n-am dreptul la pachet, dar chiar dacă așa avea, nu m-aș umili la cozile alea. Sufăr că sunt bălăcăriți toți pensionarii, că prin votul lor, indirect, au contribuit la distrugerea Constanței. Și noi putem să-i punem la zid pe cei care nu votează, apoi se plâng că nu le place primarul!" - ne-a spus, teribil de indignat, Ion Popa.
"Nu înțeleg cu ce sunt vinovați pensionarii că îl votează pe Mazăre? E democrație, fiecare are dreptul să voteze cu cine vrea. Dar și mai tare nu înțeleg de ce constănțenii sunt așa de comozi și nu se duc la vot! În loc să bălăcărească pensionarii, mai bine s-ar duce dracului la vot să-și aleagă ce primar vor ei. Constanța are aproape 300.000 de suflete, iar pensionarii n-ajung la 30 la sută, știu sigur și nu iau toți pachetele cu pui! Dacă le e lene să voteze, atunci să suporte primarul ales de pensionari și să nu ne mai jignească!" (Marina Voicu).

Ne merităm soarta!
La alegerile din 2008, Mazăre a câștigat cu aproape 70 la sută. Nu toți știu că acest procent se raportează la o rată de participare la vot cu puțin peste 35 la sută din totalul persoanelor cu drept de vot din municipiul Constanța. Calculele făcute la acea vreme au vehiculat ideea că rezultatul s-a datorat, în mare măsură, nucleului dur de votanți, format din beneficiarii programelor sociale (circa 20-25 la sută), la care s-a adăugat și masa partidului, bine organizată. Paradoxul este că imensa majoritate a constănțenilor cu drept de vot a preferat să facă orice altceva, numai să meargă la urne, nu. Pentru ca, apoi, să se plângă că nu le place primarul.
Exact asupra acestui lucru au dorit să atragă atenția pensionarii puși la zid pentru simplul fapt că merg la vot și votează cu cine doresc. Cine-i oprește pe constănțenii cu drept de vot să voteze în procent cât mai mare cu putință și să instaleze în fruntea orașului primarul care le place?



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dima
8 iunie 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile.

loverboy
8 iunie 2012
pensionarii

O explicatie mai stupida, mai comunista nu ati putut gasi? Va este rusine sa recunoasteti ca urmariti cosul cel mare? Deviza voastra "dupa noi potopul" denota cit de mult iubiti acest oras. Stiti ce ma doare mai mult? Faptul ca voi octogenarii sunteti cei care pierdeti cel mai mult prin disparitia spatiilor verzi, lipsa trotuarelor,mizeria orasului fara o floare ,si totusi vindeti toate astea pe 1 kg. de orez. Sincer ,prefer sa muncesc dublu si sa va dau eu de la mine acest orez nenorocit, dar incetati mutilarea orasului in care m-am nascut ,traiesc, si sper sa apuc sa-mi cresc nepotii si apoi sa mor.

admirator
8 iunie 2012
nu pensionarii sunt de vina

Lipsa de interes a tinerilor si adultilor. abandonul vietii politice de ei. Daca ar veni si ar vota, pensionarii mituiti si gasca celor ce au interes in mentinerea PZD la putere, ar fi minoritara. Este ciudat cum la alegerile generale (Parlament, presedentie, referendum national) constantenii se mobilizeaza si inving PZD, dar la locale nu. Gasca mafiotilor din virf nu poate castiga un tur (s-a vazut la referendumul lui Nicusor: ca veni vorba, cine l-a platit, pina la urma?) de scrutin. Sunt potentati de absenteism. Asta e principalul dusman al vietii decente in Constanta. Si legile care stimuleaza absenteismul si exploatarea lui de cei care stiu s-o faca. Doar ei au facut legile, nu?

Cosmina
8 iunie 2012
Sustinem proiectul sidabungalow si trimiterea mumieimazare la bulau

Toti borfasii din ghetou/ Votati sidabungalow/ Mazare noi te iubim/ Ca cat ine nu gasim/ Mazare, mumia ta,/ Un sut in koor iti vom da,/ Si ptr. ca te iubim/ Iata tot ce iti dorim: / Bungalow in iad sa-ti faci/ Cu viermi multi si cu gindaci,/ Cu guitul Nicusor / In cazan sa faceti cor./ Mumiadrogata si partenerul lui, butoiulstalinskaya, ne-au sugrumat cu pretul exorbitant al APEI POTABILE CARE E DE APROAPE TREI ORI MAI MARE decit in alte judete! APA DE CANALIZARE are pretul nebun de peste doua ori mai mare DECIT APA POTABILA IN ALTE JUDETE si, culmea magariei, cantitatea de apa de canalizare din factura ESTE EGALA CU CANTITATEA DE APA POTABILA. Asa cum au aratat clar si alti constanteni, pretul total al apei care ne vine pe factura (apa potabila, apa de canalizare, apa meteo) poate fi redus la un sfert fara nici un fel de probleme!!!. Cind a inceput campania electorala eram sigura ca Palaz va promite rezolvarea pretului absolut aberant al apei. Zilele au trecut si am vazut ca Palaz NU A SCOS UN SINGUR CUVINT REFERITOR LA REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME STRIGATOARE LA CER. Principala preocupare a lui a fost sa-i dea in cap lui Chiru. Acum sunt sigura ca Palaz e omul lui Mazare, practic voturile pe care le va primi el il vor favoriza pe Mazare.

mumia in uniforma nazista si butoiulstalinskaya
8 iunie 2012
Declaratie comuna a stralucitilor promotori ai neonazismului contemporan, mazaresidaadolf si constantinescustalin(skaya)

Bai micimanilor! Ce tot protestati atita cu pretul exorbitant al apei? Voi nu stiti ca asta a fost principala sursa pentru realizarea bazei strategice din Madagascar? Cum va puteti imagina ca s-ar putea micsora pretul apei atit timp cit noi am hotarit ca in mandatul viitor sa creem inca cinci astfel de baza strategice? Si ptr. ca ne-ati suparat, bai micimanilor, sa stiti ca de-acum pretul apei nu se va mai mari la fiecare doua luni, se va mari in fiecare lana. Vom proceda asa ptr. ca, din moment ce pina acum v-am jupuit de vii si a mers, de ce sa nu va jupuim de vii inca si mai mult in continuare? Deci, daca acum platiti factura de apa de patru ori mai mult decit e normal, promitem solemn ca pina in iarna sa o platiti de sase ori mai mult, iar pina la sfirsitul primei jumatati a anului viitor sa o platiti de opt ori mai mult.

Ticu
8 iunie 2012
Votare

MERGETI LA VOT IN NUMAR MARE PE 10 IUNIE !

hmm
8 iunie 2012
logica nimanui

Dupa voi, omul care nu merge la vot, nu are drept de apel? I se retrage cumva subit dreptul de cetatean al orasului? Oricine are dreptul sa se planga de un primar, mai ales cand acesta e incompetent si hot.

Socrate Toma
8 iunie 2012
Majoritari sunt pensionarii

Cu toata supararea unor pensionari , se poate totusi sustine ca ponderea cea mai mare in voturile acordate lui Mazare provine de la pensionari . Daca populatia orasului este 297703 locuitori , dintre acestia circa 70% au drept de vot , adica 208392 persoane . Daca la vot se prezinta circa 50 % dintre cei cu drept de vot , atunci vor vota 104196 persoane. Fiindca nucleul dur al pensionarilor favorizati de administratia Mazare reprezinta 34265 de pensionari , prezenta la vot a acestora reprezinta 32,9%. La numarul de votanti pentru Mazare regasim insa si persoanele asistate social , tinerii de prin baruri , membrii de partid , aliatii de la guvernare , etc . deci inca vreo 30% din numarul total de voturi. Dar 32,9 % , reprezentand contributia pensionarilor favorizati ,este totusi un spor substantial pentru Mazare. Totusi situatia contributiva a pensionarilor poate fi mult mai mare deoarece am fost cam indulgent cu numarul de votanti.

Sorin
8 iunie 2012
PRETUL APEI REPREZINTA UN GENOCID REALIZAT DE CLANUL NEONAZIST MAZARE-CONSTANTINESCU IMPOTRIVA TUTUROR LOCUITORILOR ORASULUI SI JUDETULUI CONSTANTA (NICI PE SCENA MAZARE NU RENUNTA LA HAINELE LUI NAZISTE)

Toata populatia din orasul si judetul Constanta este jupuita de vie de clanul neo-nazist Mazare-Constantinescu prin pretul criminal al apei care ne vine pe factura, pret care e de cel putin patru ori mai mare decit cel REAL. Fiecare familie E JEFUITA IN FIECARE LUNA DE SUTE DE MII DE LEI (!!!), bani care intra in buzunarele lui Mazare si Constantinescu. De exemplu, o famillie care consuma 10 mc de apa potabila plateste in jur de 900000 lei pe luna (in functie de suprafata locuintei, deoarece exista si acel bir criminal numit APA METEO); pretul REAL pe care ar trebui sa-l plateasca pe factura este 225000 lei; restul de 675000 (sase sute saptezeci si cinici de mii !) lei sunt bani de care familia respectiva este jefuita de catre Mazare si Constantinescu. Sunt multe familii care consuma mai mult de 10 mc pe luna. Si pretul apei CRESTE TOTAL NEJUSTIFICAT SI CU PERVERSITATE LA FIECARE DOUA LUNI !

Loredana
8 iunie 2012
Nu distrugeti Constanta, nu lasati orasul si judetul Constanta in mina celor doua fiare naziste mazare si constantinescu

Cei care voteaza cele doua fiare naziste, indiferent ce virsta au, 20 de ani, 50 de ani sau 80 de ani, sunt pleava societatii, creaturi lipsite de orice fel de scrupule, ticalosi care pentru nimic sunt in stare sa ucida; si nu orice fel de crima, ei ucid un oras intreg si nenorocesc tot judetul.

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2783 secunde