Semnele… parșive ale anemiei (1)

521
Semnele… parșive ale anemiei (1) - 3784293d2e1eb358800aaf0aeabe1d07.jpg
Specialiștii atrag atenția că, dacă simptomele anemiei (mai ales cele ascunse și înșelătorare) sunt ignorate, consecințele pot fi dintre cele mai grave. De aceea, consideră că este bine ca ele să fie cunoscute, mai ales că, în această perioadă a anului, anemia de primăvară stă la pândă:
l Pofta de a crănțăni lucruri non-alimentare. Sună ciudat, dar sunt persoane care, la un moment dat, au pofte ciudate, precum mestecatul de hârtie, argilă sau au un apetit nebun pentru gheață. Specialiștii au demonstrat că exis-tă o legătură între diagnosticarea anemiei și aceste pofte, de vină fiind deficiența de fier din organism.
l Palpitații ale inimii. Osci-lațiile de tensiune și palpitațiile inimii sunt clar efecte ale anemiei, cu atât mai mult dacă ele se manifestă în starea de repaus.
l Constipația. Nu constipația în sine este un semn al anemiei, însă este un intermediar între cauză și efect. Explicația este simplă: se consumă fibre pentru tratarea aces-tei afecțiuni, iar de cele mai multe ori alegem produse de panificație, cereale, care au nefericitul efect de a absorbi fierul din corp și de a da naștere involuntar anemiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Clătite cu sos de lichior
Luni, 07 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Chec de post
Pagina a fost generata in 1.8464 secunde