Sfaturi

317
Sarea are următoarele proprietăți: l curăță sticlele de băuturi (vin, oțet, coniac, lichior, țuică etc.), în felul următor: se pune în sticla respectivă un centimetru de sare grunjoasă, apoi se adaugă apă și se agită conținutul, până când pata a dispărut l desprinde alimentele prinse în vasele de bucătărie din metal, jena, teflon (sarea, împreună cu apa, se pun la fiert în vasul respectiv, apoi alimentele prinse se desprind ușor cu un burete metalic sau din plastic, eventual cu o lingură de lemn sau plastic, dar în nici un caz un cuțit, pentru a nu se zgâria l albește obiectele din os îngălbenite, de această dată, cu un amestec (după ochi) de sare cu lămâie l atenuează, dar nu înlătură total, o pată proaspătă de vin roșu (acoperind pata cu sare, iar după circa un sfert de oră se scoate sarea cu un cuțit și se aplică un alt strat, iar în final se spală bine cu apă și săpun).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4899 secunde