Concurs Sfaturi culinare

1611
Sfaturi culinare - 17iuliesfaturiculinarecaramel-1310908763.jpg
Sosul caramel este unul dintre cele mai comune tipuri de sosuri pregătite în casă. Pentru a-ți reuși, însă, este important să urmezi câțiva pași, astfel încât zahărul să nu se ardă.

Caramelul făcut din zahăr: Alege o cratiță potrivită, pune-o pe aragaz, la foc mediu și toarnă 175 de grame de zahăr. Amestecă și apoi lasă-l până când începe să se topească (circa cinci minute). Apoi scutură puțin cratița și lasă zahărul să se transforme în lichid. Folosește o lingură pentru a amesteca în zahăr, cristalele acestuia ar trebui să se transforme într-un lichid închis la culoare, precum mierea. Este important să lași zahărul să se topească în ritmul lui, fără să-l scuturi, să-l amesteci prea mult sau să dai focul mai tare. Numai astfel vei obține un caramel uniform și bine făcut. Ia cratița de pe foc și adaugă două linguri de apă fierbinte, însă cu grijă, astfel încât să nu te arzi de la stropii care pot să sară din cratiță. Amestecă bine astfel încât caramelul să fie neted, fără bule. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu rapid de weekend
Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Încercați meniuri de caniculă
Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Desert răcoros rapid
Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 2.9686 secunde