Concurs Sfaturi pentru deplasarea cu bicicleta pe timp de ploaie

799
Sfaturi pentru deplasarea cu bicicleta pe timp de ploaie - 447df103d992db00f3778020b737fd22.jpg
Este înspăimântător să pierzi controlul asupra bicicletei pe udătură. Potrivit specialiștilor, acest necaz poate fi prevenit dacă se ține cont de câteva reguli:
l Fiți atenți la echipamentul adecvat pentru ploaie: impermeabilul lung se agată de spițe sau de cadru, o glugă este periculoasă deoarece vă blochează vederea atunci când întoarceți capul, iar costumele din cauciuc se udă atât în interior, cât și în exterior, deoarece nu permit evaporarea transpirației.
l Pelerina special concepută pentru bicicliști este o soluție bună, alături de aripile de protecție ale bicicletei. Pelerina trebuie să fie în culori tari, pentru a vă face mai vizibil.
l Tehnicile de deplasare necesită câteva modificări atunci când vremea este umedă. Frânele pentru jenți funcționează greu dacă bicicleta are jenți de oțel - distanțele de oprire pot crește de zece ori. Este recomandat să uscați jențile prin acționarea frânelor în mod anticipat, cu mult înainte de a fi nevoit să opriți.
l Jențile de aluminiu sau un sabot de frână pot îmbunătăți frânarea în condiții de umiditate. Una dintre acestea este necesară dacă vă deplasați mai mult în condițiile unui timp ploios. Cereți sfatul magazinului de biciclete pentru cea mai bună alegere.
l Atunci când plouă, acordați o atenție deosebită suprafețelor de metal (cum ar fi capacele gurilor de acces sau grilajele metalice ale pasarelelor), marcajelor rutiere din vopsea, frunzelor ude și petelor de ulei. Toate aceste suprafețe sunt alunecoase. Evitați trecerea prin bălți dacă nu puteți zări partea de jos - o baltă poate ascunde o groapă.
l Când ajungeți acasă este recomandat să ungeți din nou lanțul bicicletei, pentru a preveni rugina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Clătite de post cu mere
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Certat cu… romantismul!
Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Cum conduceți mașina pe timp de ploaie (1)
Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Slalom printre… excremente de câine
Pagina a fost generata in 2.6722 secunde