Sfaturi pentru șofatul corect pe timp de iarnă

545
Sfaturi pentru șofatul corect pe timp de iarnă - a0619ea49957fc57043c20f3d22f6b6b.jpg
Zăpada mult dorită a îmbrăcat întreaga țară, însă odată cu ea au apărut și problemele, motiv pentru care specialiștii vin cu câteva recomandări pentru un șofat corect pe timp de iarnă:
l Indiferent dacă aveți sau nu mașina echipată cu anvelope de iarnă, verificați la o vulcanizare presiunea din fiecare pneu. O roată mai dezumflată decât alta accentuează tendințele mașinii de derapare. Un mic truc ar fi să lăsați presiunea în pneuri cu 0,2 atmosfere mai mică decât cea indicată de producător, pentru că astfel amprenta la sol se mărește, influențând și aderența pe drum cu zăpadă.
l Dacă nu aveți deja anvelope de iarnă sau anvelope bune, e bine să faceți o investiție și să le înlocuiți pe cele de vară. Costă mai puțin un set nou de anvelope decât reparația mașinii în caz de accident.
l Din portbagaj nu trebuie să lipsească lopata, cablul de tractare, lanțurile și o pătură, mai ales dacă aveți de gând să ieșiți în afara localității. În magazinele de piese auto puteți găsi cabluri oțelite de tractare, necesare în cazul în care derapați și vă împotmoliți în zăpada de pe marginea drumului. Lopeți de zăpadă pentru mașină găsiți în marile lanțuri de supermarket-uri cu unelte pentru casă și grădină.
l Dacă tot ați ajuns la cumpărături, nu uitați să luați și lichid de iarnă pentru parbriz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Aripioare picante
Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Cum să faci față frigului
Marţi, 19 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 19 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Paste cu sos
Pagina a fost generata in 2.1981 secunde