Sfaturi pentru șofatul corect pe timp de iarnă

286
Sfaturi pentru șofatul corect pe timp de iarnă - 8c6cbf0b353b05a367327bb8cb1a8f0d.jpg
Zăpada mult dorită a îmbrăcat întreaga țară, însă odată cu ea au apărut și problemele, motiv pentru care specialiștii vin cu câteva recomandări pentru un șofat corect pe timp de iarnă:
l Luați întotdeauna în calcul că nu doar mașinile alunecă și că vă puteți trezi oricând cu un pieton căzut în fața mașinii. Fiți foarte atent mai ales în zonele intens circulate de pietoni, cum ar fi piețele și stațiile mijloacelor de transport în comun.
l Păstrați o distanță mai mare decât în mod obișnuit față de vehiculele din trafic. În condiții de gheață sau gheață sub strat superficial de zăpadă, distanța de frânare va fi foarte mare. Dacă ABS-ul vă mai poate folosi pe zăpadă la o frânare bruscă, nu prea mai este cazul la carosabil acoperit de gheață sau polei.
l Folosiți mai mult oglinzile, frânați din timp și folosiți frâna de motor. Chiar dacă aveți anvelope de iarnă și puteți opri repede, nu se știe niciodată cu ce viteză vă va lovi mașina din spate, care probabil că nu are cauciucuri adaptate. Supra-vegherea permanentă a oglinzilor permite reglarea distanței față de mașina din spate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Vineri, 22 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Joi, 21 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Aripioare picante
Pagina a fost generata in 1.9187 secunde