Sfaturi practice în bucătărie (1)
1. Pentru ca usturoiul să fie ușor de digerat, se lasă să se înmoaie într-un bol cu apă rece.
2. Pentru a evita ca vinetele să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte de prăjire.
3. Dacă broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar.
4. Pentru realizarea unui caramel perfect, se pun câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă și zahăr.
5. Ca să nu uitați gramajul pentru aluatul pentru "choux a la crème", gândiți-vă la patru numere: 1, 4, 8, 16. Aceasta înseamnă că pentru un litru de apă aveți nevoie de 400 g unt, 800 g făină albă și 16 ouă. Așteptați înainte de a adăuga ouăle.
6. Pentru a evita ca partea de jos a prăjiturii să se ardă, se presară sare grunjoasă pe tava din cuptor, peste care se pune tava cu prăjitura. Sarea acționează ca un izolator.
2. Pentru a evita ca vinetele să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte de prăjire.
3. Dacă broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar.
4. Pentru realizarea unui caramel perfect, se pun câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă și zahăr.
5. Ca să nu uitați gramajul pentru aluatul pentru "choux a la crème", gândiți-vă la patru numere: 1, 4, 8, 16. Aceasta înseamnă că pentru un litru de apă aveți nevoie de 400 g unt, 800 g făină albă și 16 ouă. Așteptați înainte de a adăuga ouăle.
6. Pentru a evita ca partea de jos a prăjiturii să se ardă, se presară sare grunjoasă pe tava din cuptor, peste care se pune tava cu prăjitura. Sarea acționează ca un izolator.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Vineri, 17 Iulie 2009
Joi, 16 Iulie 2009