Pentru sănătatea ta

Și copiii au migrene

543
Și copiii  au migrene - childheadachesmall-1315859366.jpg
De la dr. Ion Ieremia am aflat că factorul ereditar poate avea și el un rol important, astfel încât, dacă există în familia dumneavoastră, stimată doamnă Corina Zidaru, persoane cu această afecțiune, este posibil ca și copilul dumneavoastră să experimenteze astfel de atacuri. Problemele anterioare la care ați făcut referire, legate de colici, coșmaruri și somn agitat pot semnala, la rândul lor, unele simptome ulterioare ale migrenei. Să aveți în vedere că afecțiunea se poate declanșa și în urma unui eveniment minor.

Cheia în recunoașterea migrenei o reprezintă identificarea unui mo-del repetitiv: episoade de durere de cap acută… amortizate de un somn adânc și urmate apoi de intervale fără niciun fel de simptome. Diagnosticul acestei afecțiuni se stabilește după ce se scot din discuție alte cauze mai grave ale durerilor de cap, realizându-se un istoric complet al acestor probleme și o examinare fizică și neurologică generală. În mod frecvent, însă, copilul care suferă de migrenă simte o durere acută în zona ochilor, în mijlocul capului sau în zona tâmplelor, dar are și o senzație de vomă sau de rău fizic, de la stomac.

O examinare de specialitate, un diagnostic adecvat și un tratament corespunzător al acestei afecțiuni pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții persoanelor afectate de această boală, de aceea, ideal ar fi să vă prezentați de urgență cu copilul la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Clătite olandeze
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Albirea pisicilor - un fenomen rar
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Ce culori vom purta în această toamnă
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Plăcintă cu struguri și nuci
Pagina a fost generata in 1.6763 secunde