Și pisicile cad în depresie

439
Și pisicile cad în depresie - df1ef855a982afac7d428363a936c83f.jpg
"De când cu restructurările astea, sunt nevoită să muncesc peste program. Am o pisică, e sufletul meu, dar n-am ce face, o las singură. De vreo trei zile o țin închisă într-o cameră, că începuse să-mi strice prin casă. De mâncat, mănâncă, nu face chiar foamea. Aș vrea să aflu ce se întâmplă cu ea, dacă sunt suficiente datele pe care vi le-am dat. Cu mulțumiri. Mariana".
v v v
Ca și oamenii, pisicile pot cădea în stări depresive. Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, modificarea rutinei zilnice, mutarea în alt loc, schimbările în alimentație sunt câțiva factori care pot întrista pisica. Apatică, ea se va simți din ce în ce mai dezorientată și își va pierde sentimentul de siguranță. Într-adevăr, dacă traversează asemenea momente, pisica poate să devină chiar agresivă, singură-tatea fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale întristării ei. Este de notorietate că pisicile care își petrec multe ore singure acasă pot să intre în depresie din cauza dorului față de stăpâni.
Dacă nu mai puteți să-i acordați suficientă atenție pisicii, ideal ar fi să-i aduceți o altă pisică, pe post de partener de joacă. Dacă nici așa nu-și schimbă starea, specialistul este de părere că este vorba de vreo boală mai gravă sau chiar din cauza bătrâneții. Atenție, în momentul în care pisica simte durere sau orice disconfort fizic sau psihic, ea devine nu doar apatică, ci și agresivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Desert grecesc rapid
Joi, 17 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Tratamente de iarnă la pomi (I)
Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Blat pentru pizza
Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Papagalii sunt înnebuniți după fructe
Pagina a fost generata in 1.4278 secunde