Rețeta zilei
Șnițele cu roșii
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline, o linguriță mirodenii, 8 linguri vin roșu, un cățel mic de usturoi zdrobit, 2 bucăți de carne bătută, o ceapă tocată, 500 g roșii coapte, o legătură busuioc, sare, piper alb, 2 linguri unt topit.
Mod de preparare: se face o marinată din ulei, mirodenii, vin și usturoi. Carnea se așează în marinată și se lasă circa o oră. Între timp, se opăresc roșiile cu apă fierbinte, se decojesc și se taie în jumătate. Cu o lingură se scoate miezul și se taie în cuburi mici, apoi se taie fâșii busuiocul. Roșiile cu ceapa se pun într-o oală cu două linguri de marinată și se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră. Carnea se scoate din marinată și, după ce s-a scurs, se prăjește într-o tigaie, în unt încins, pe ambele părți. La nevoie, se reduce focul. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu sosul de roșii, presărat cu busuioc.
Mod de preparare: se face o marinată din ulei, mirodenii, vin și usturoi. Carnea se așează în marinată și se lasă circa o oră. Între timp, se opăresc roșiile cu apă fierbinte, se decojesc și se taie în jumătate. Cu o lingură se scoate miezul și se taie în cuburi mici, apoi se taie fâșii busuiocul. Roșiile cu ceapa se pun într-o oală cu două linguri de marinată și se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră. Carnea se scoate din marinată și, după ce s-a scurs, se prăjește într-o tigaie, în unt încins, pe ambele părți. La nevoie, se reduce focul. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu sosul de roșii, presărat cu busuioc.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 16 Iulie 2009
Joi, 16 Iulie 2009
Miercuri, 15 Iulie 2009
Miercuri, 15 Iulie 2009
Marţi, 14 Iulie 2009