Știți cum acționează detectivii particulari?

647
"Dacă eu angajez un detectiv particular să-mi rezolve o problemă, rămâne totul între noi, așa cum vreau eu, sau mă dă în gât la poliție?" (D. V.)

v v v

Potrivit statutului acestei profesii, un detectiv poate să efectueze investigații, însă numai cu respectarea strictă a drepturilor și libertăților cetățenilor, dar și a dispozițiilor legale. Iată câteva dintre obligațiile lor de bază: l să întreprindă investigații numai în baza unei convenții scrise încheiate cu clientul l să înfiin-țeze un registru numerotat și să îl înregistreze la Inspectoratul Județean de Poliție, în care vor ține evidența cazurilor investigate l să comunice datele și informațiile solicitate de organele de cercetare penală, de procuror sau de instanța de judecată.

Poate deveni detectiv particular, potrivit legislației, orice persoană care a absolvit cursurile unei școli de specialitate din spațiul UE sau care a activat ca ofițer în cadrul sistemului de apărare a țării. Licența se obține printr-un examen de atestare profesională susținut periodic de inspectoratele județene de poliție din județele de reședință ale candidaților la titlul de detectiv particular.

Faptul că această activitate "postrevoluționară" câștigă din ce în ce mai mult teren arată că detectivii particulari nu par dispuși să încalce legea, doar pentru că unii clienți îi ademenesc cu mulți bani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă tradițională germană
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Lumea a treia din centrul Constanței
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Paste grecești
Pagina a fost generata in 1.663 secunde