Super-rețeta zilei
Colțunași la cuptor. Ingrediente pentru aluat: 6 ouă, făină cât cuprinde,
5-6 linguri de apă. Pentru umplutură: 500 g carne de curcan, tăiată cubulețe, 200 g ciuperci, tăiate mărunt, o ceapă, sare, piper, 3 linguri de ulei, o cană de supă de legume sau de pui, unt, pentru uns tava, un
ou bătut.
Mod de preparare
Cerni făina și o pui într-un vas. Adaugi ouăle și apa, apoi frămânți până obții un aluat elastic. Presari făină pe o planșetă și întinzi cu un sucitor aluatul de aproximativ 2 mm grosime. Cu gura unui pahar decupezi cerculețe din aluat, pe care le lași pe planșetă. Pentru umplutură, încingi uleiul într-o tigaie și pui cubulețele de carne. Le frigi bine pe toate părțile și le dai deoparte. Adaugi ceapa tocată și o călești până devine sticloasă, apoi ciupercile și lași până scade apa. Pui înapoi bucățile de carne, torni supa fierbinte și lași la fiert. Potrivești de sare și piper și, când a scăzut zeama și s-a fiert carnea, oprești focul. Pui pe fiecare cerculeț de cocă câte o linguriță de umplutură, îndoi, îți înmoi degetele în apă și lipești coca. Repeți până termini ingredientele. Ungi tava cu unt și presari făină. Așezi colțunașii formați, îi ungi cu ou bătut și îi dai la cuptorul încins. După ce s-au rumenit, îi scoți. Îi servești fie calzi, fie reci, în funcție de preferință.
5-6 linguri de apă. Pentru umplutură: 500 g carne de curcan, tăiată cubulețe, 200 g ciuperci, tăiate mărunt, o ceapă, sare, piper, 3 linguri de ulei, o cană de supă de legume sau de pui, unt, pentru uns tava, un
ou bătut.
Mod de preparare
Cerni făina și o pui într-un vas. Adaugi ouăle și apa, apoi frămânți până obții un aluat elastic. Presari făină pe o planșetă și întinzi cu un sucitor aluatul de aproximativ 2 mm grosime. Cu gura unui pahar decupezi cerculețe din aluat, pe care le lași pe planșetă. Pentru umplutură, încingi uleiul într-o tigaie și pui cubulețele de carne. Le frigi bine pe toate părțile și le dai deoparte. Adaugi ceapa tocată și o călești până devine sticloasă, apoi ciupercile și lași până scade apa. Pui înapoi bucățile de carne, torni supa fierbinte și lași la fiert. Potrivești de sare și piper și, când a scăzut zeama și s-a fiert carnea, oprești focul. Pui pe fiecare cerculeț de cocă câte o linguriță de umplutură, îndoi, îți înmoi degetele în apă și lipești coca. Repeți până termini ingredientele. Ungi tava cu unt și presari făină. Așezi colțunașii formați, îi ungi cu ou bătut și îi dai la cuptorul încins. După ce s-au rumenit, îi scoți. Îi servești fie calzi, fie reci, în funcție de preferință.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014