Super-rețeta zilei

221
1
Super-rețeta zilei - sitesuperreteta-1418307265.jpg
Având în vedere faptul că porcul este vedeta mesei de Crăciun, astăzi vă prezentăm o rețetă cu adevărat specială pentru această ocazie: Porc în crustă de miere.

Ingrediente: o spinare de porc cu circa 12 coaste (2,5-3 kilograme în crud), 6 căței de usturoi, 2-3 crenguțe de rozmarin, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri de muștar de Dijon, o lingură de miere, un pahar de vin alb sec, o linguriță de cimbru uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Curățați bucata de carne și ștergeți-o bine cu un prosop. Apoi curățați usturoiul și tăiați-l în felii subțiri (3-4 dintr-un cățel), pe lungime. Cu un cuțit cu lamă subțire și ascuțită faceți 12-14 incizii în carne. Înfigeți în fiecare incizie câte o feliuță de usturoi și câte o bucată de crenguță de rozmarin. Frecați bucata de carne cu sare, piper și ulei și lăsați-o să stea 15 minute. Încingeți cuptorul la 155 de grade Celsius. Puneți carnea într-o tavă, stropiți-o cu puțin ulei, adăugați paharul de vin în tavă și dați-o la cuptor pentru circa o oră și trei sferturi, stropind-o din când în când cu zeama din tavă. Scoateți carnea și ungeți-o cu muștarul amestecat cu miere și cimbru. Introduceți carnea la cuptor pentru încă 45-60 de minute, până când este pătrunsă și amestecul de miere și muștar s-a transformat într-o glazură caramelizată la suprafață. Porcul în crustă de miere cu muștar se consumă tăiat felii (intercostal) în fața invitaților, ca să vadă și ei cât de frumos arată. Ca garniture, puteți opta pentru legume (la cuptor) și cartofi (țărănești sau cu rozmarin).

Truc! Nu folosiți bucăți de carne cu tot cu slănină, deoarece se vor arde în timpul procesului de preparare.

Comentează știrea

elena
12 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Când este nevoie de viză
Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine poate  cere ajutor  de urgență
Joi, 11 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Joi, 11 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 5.4269 secunde