Rețeta zilei

Superdesert: pere în sos de vin

457
Superdesert: pere în sos de vin - 55385df83c377f1b7659f1b62477443d.jpg
Ingrediente: câte două pere pentru fiecare porție, o linguriță de zahăr pentru fiecare pară, 100 mililitri vin roșu sau roze pentru fiecare porție, coajă de portocală și lămâie, vanilie, 250 g migdale sau nuci măcinate, un pahar mic de coniac, frișcă.
Mod de preparare: Zahărul și vinul, împreună cu toate mirodeniile, se pun la fiert și se lasă să dea în câteva clocote. Cu o paletă se intro-duc în siropul de vin, pe rând, perele întregi, dar curățate de coajă, apoi se lasă să fiarbă câteva minute. Folosiți un vas adânc, astfel încât perele să fie cuprinse complet în siropul de vin. Pe măsură ce au fost fierte în vin, perele se așază pe un platou. Lăsați siropul de vin să mai fiarbă puțin, până se îngroașă, iar dacă e nevoie, mai puneți o lingură-două de zahăr sau miere. După ce dați siropul la o parte, lăsați-l să se răcorească puțin, apoi adăugați migdalele, nucile și coniacul. Turnați sosul peste pere și serviți-le cu frișcă sau smântână. Este un desert potrivit acestui anotimp, delicios și foarte ușor de preparat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : "Aveți puțintică răbdare!"
Marţi, 18 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Merele îngrașă?
Pagina a fost generata in 1.6232 secunde