Pentru sănătatea dv.

Tehnici împotriva sughițului ocazional (2)

516
Te apucă sughițul și te afli într-o situație delicată? Ce faci? Există niște metode la îndemână pentru a scăpa de jena asta? Din ce cauză apare sughițul insistent? Sunt întrebări la care cititoarea noastră, Daniela Vasile, și-ar dori să i se răspundă.

v v v

Scriam în ziarul nostru de ieri că sughițul se declanșează invo-luntar, din cauza unor iritații nervoase în zona aparatului digestiv, care duc la contracția diafragmei. Medicul primar Emilian Banu ne-a explicat că există două feluri de sughiț: cel ocazional sau trecător și cel de lungă durată.

Dacă pentru sughițul de durată se recomandă tratament, sughițul trecător poate fi pus la punct cu ajutorul unor tehnici, pe care este bine să le știm, căci nu se știe niciodată în ce moment al vieții se declanșează acesta l Reținerea respirației cât mai mult timp posibil. Procedura e simplă: se inspiră brusc, apoi respirația este "tăiată" câteva secunde l Se apasă pe ab-domen, cu palma, la jumătatea dis-tanței dintre stern și ombilic l Stați cu genunchii trași până la piept și scăpați de sughiț l Sughițul dispare și prin înghițirea unei linguri de zahăr pudră sau a unei bucăți de pâine cu coajă l Se mai poate bea și un pahar cu apă rece, cât mai încet, în mai multe înghițituri l Mestecarea câtorva frunze de tarhon sau de mentă, cât mai mult timp, este și ea recomandată, dacă aveți așa ceva la îndemână, căci aceste plante calmează stomacul l Se mai pot stropi fața și gâtul, prin surprindere, cu apă rece sau cel care sughiță poate fi speriat prin producerea unui zgomot puternic, emoția respectivă ducând la suprimarea sughițului l Gustați un pic de oțet și veți uita de sughițul care v-a șicanat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2199 secunde