TERORIZAȚI de cafeneaua deschisă fără autorizație la parterul blocului

8237
35
TERORIZAȚI de cafeneaua deschisă fără autorizație la parterul blocului - 9octfondprintcafenea-1349795367.jpg
De când la parterul blocului s-a deschis un "bar" cu program prelungit, locatarii susțin că nu mai au liniște. Ei cer desființarea unității, care funcționează fără autorizație.

În replică, reprezentanta unității susține că este vorba despre o cafenea-ceainărie, confirmând că procesul de autorizare a fost blocat din cauza locatarilor de la etajul întâi.


Recent, la parterul blocului I5 din b-dul Mamaia nr. 88, Constanța, s-a deschis o unitate de alimentație publică. Mihai Scupra, care locuiește la etajul întâi al imobilului, chiar deasupra unității, și alți 25 de locatari (care au semnat într-un tabel) și-au exprimat dezacordul față de această afacere. Totul, din cauza programului prelungit de funcționare: "Pe timpul zilei acceptăm, chiar dacă se face gălăgie. Problema este că programul se termină la două dimineața, iar noi trebuie să suportăm distracția altora pe nervii noștri: muzica dată tare, voci ridicate și țipete, zgomotul infernal de la turbinele de aerisire și tot felul de alte zgomote. Suntem terorizați, nu ne mai putem odihni, avem copii elevi. Degeaba a venit poliția de trei ori la fața locului. Am depus reclamații la Primărie, DSP, Secția III Poliție, însă lucrurile au rămas la fel. Este corect ca alții să se distreze pe nervii locatarilor? Cum se permite funcționarea când chiar primăria ne-a răspuns că nu au autorizație? Înțeleg o alimentară la parter, nu un bar!". 

Într-adevăr, prin adresa nr. 106370 din 27 septembrie a.c., Primăria municipiului Constanța confirmă că unitatea "își desfășoară activitatea comercială fără a deține autorizație de funcționare pentru desfășurarea activității de alimen-tație publică. În consecință… s-a dispus ca măsură suspendarea activității comerciale până la data autorizării". Pe de altă parte, oamenii se plâng că unitatea funcționează nestingherită în continuare.

Dispuși la colaborare

Luana Ion, reprezentanta "Funny People", ne-a explicat că unitatea are profil de ceainărie-cafenea, cu un program zilnic de funcționare între orele 08,00-01,00, iar muzica este de ambient, relaxantă, fără concursuri gen karao-ke sau alte evenimente: "Nu se vinde alcool de-cât în cantități mici, iar atmosfera este caldă, liniștită. Problemele sunt generate de vecinul de deasupra, care tot cheamă poliția seara, pe motiv că e gălăgie".

Cât privește nemulțumirile sesizate de locatari, Luana Ion nu le-a negat, însă ne-a asigurat că acestea au fost înlăturate pe parcurs: "S-au plâns că se trânteau scaunele în timpul curățeniei, am atras atenția personalului și nu se mai întâmplă. La fel am procedat și cu ușa de la intrare, nu se mai trântește. Referitor la turbinele de aerisire, am înțeles că făceau zgomot și le-am scos din funcțiune. În plus, am izolat tavanele, că se auzeau zgomote noaptea. Bunăvoința din partea noastră este maximă, nu dorim să intrăm în conflict cu nimeni, chiar i-am spus că în momentul în care sesizează ceva deranjant să ne spună imediat, pentru a rezolva. Afacerea noastră este făcută să aducă relaxare clienților, nu să deranjeze loca-tarii".

Autorizația, blocată!

Cât privește lipsa autorizației de funcționare, confirmată și de primărie, Luana Ion ne-a asigurat că procesul de autorizare a fost blocat din cauză că singurul "vecin limitrof" care locuiește deasupra unității, la etajul întâi, nu vrea să-și pună semnătura pentru această afacere, așa cum prevede legea: "Nu-i înțelegem atitudinea, atâta vreme cât toate nemulțumirile semnalate pe parcurs au fost re-zolvate! În această situație, am sem-nat o declarație prin care ne-am angajat să nu deranjăm ordinea publică, iar dacă autoritățile vor constata că nu ne-am respectat angajamentul, evident, pierdem autorizația".

DSP a impus măsurători

În urma unei reclamații depuse de locatari și la Direcția de Să-nătate Publică, o echipă s-a depla-sat la fața locului, lucru confirmat și de reprezentanta cafenelei: "Cei de la DSP ne-au impus măsurători de zgomot cu aparatură specială, pe care trebuie să le plătim noi. Eu am făcut această solicitare, numai că trebuie să facă și domnul Scupra, să se măsoare și în apartamentul său".

Dr. Adrian Pavlov, inspectorul șef al Inspecției Sanitare de Stat Constanța, ne-a explicat că în astfel de situații, procedura presu-pune depunerea unei reclamații scrise la DSP. După înregistrarea solicitării, o echipă se deplasează la fața locului și, dacă apreciază că sunt motive, impune celui reclamat să ceară DSP deter-minarea nivelurilor de zgomot cu aparatură specială: "Aceste determinări într-adevăr se plătesc, dar numai pe baza unor evaluări profesioniste se poate afla ce nivel de zgomot există în acel spațiu, dacă depășește sau nu limitele admise, pentru a se pune capăt situației, într-un fel sau altul".

Poliția lucrează la dosar

Prin cererea nr. 368661 din 19 septembrie a.c., Secția III Poliție a fost solicitată să acționeze pentru încetarea episoadelor de tulburare a liniștii publice la ore târzii din noapte. Agentul șef Ionel Ștefă-nescu ne-a asigurat că orice reclamație înregistrată trebuie verifi-cată de lucrătorul căruia i-a fost repartizată, lucru care se întâmplă și în acest caz, la finalizarea cerce-tărilor urmând să se dea o soluție.

Rămâne de văzut ce se va în-tâmpla după ce instituțiile implicate în acțiuni de control și cercetare își vor prezenta punctul de vedere în legătură cu cele sesizate.


Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
fane
9 octombrie 2012
fane

ti-ai dracului cu institutiile voastre locale , care tot pasati motanul de la unii la altii sunt patit , situatie similara , cu patiserie la parter , sa ma imbolnavesc de nervi nu alta nu are ce cauta un bar intr-un bloc de locuinte dar pe simplul cetatean cine sa-l mai apere ? spagangii ?

am
10 octombrie 2012
a cui este cafeneaua?

a cui este cafeneua asta care functioneaza fara autorizatie..... oamenilor normali le trebuie autorizatie sa-si vopseasca gardul si astia isi fac de cap ca Mazara la masa acasa..... adica in Constanta....

Pijboc
10 octombrie 2012
Au înebunit cu toții!

Toți cei care trec prin situații similare cu locatarii din blocul I 5 să nu-și piardă speranța, pănă la urmă "fiecare pasăre pe limba ei piere". Uitați-vă ce a pățit patronul de la Cafe Cafe din Constanța, care acum se " relaxează" în arestul poliției din Constanța: luni de zile și-a adus vecinii din bloc la disperare cu gălăgia infernală produsă, credea că nimeni nu-i poate face nimic, amenința în acest sens,sfida și-și umilea vecinii și a sfârșit prin a agresa o polițistă aflată în exercițiul funcțiunii. Ba primi ceea ce merită, cu siguranță mai ales că este cam certat dumnealui cu legea, nu de azi de ieri... Așadar nu vă pierdeți speranța! Domnul Scupra este proprietar în blocul cu pricina, a muncit pentru un apartamentul dumnealui și nimeni nu are voie să-i tulbure existența, nici măcar ceainagii și cafegii de ocazie... Legea este una, și pentru oamenii de rând și pentru negustori, trebuie să fie aplicată ad-literram. Succes și nu vă pierdeți speranța!

Evanteea
10 octombrie 2012
O sugestie

Duduia Luana, dacă dorea să nu aibă "bătăi de cap" cu vecinii și dacă ar fi fost "o damă subțire" trebuia să-și deschidă în blocul cu pricina o librărie, papetărie sau o farmacie și atunci problema ar fi fost din start rezolvată. Dacă este o negustoreasă de duzină putea să-și deschidă un material de vândut stofe sau flori sau mase plastice și din nou ar fi dormit liniștită. Dar nu, ea vrea bani mulți și repede obținuți și procedează cum o taie capul. Sperăm să-i fie blocat demersul.Pe de altă parte duduie, un pic de demnitate, acolo, chiar și la mata, nu strică- încerci să arunci vina în spatele unui singur locatar din bloc și afirmi că acesta este de vină pentru ceea ce ți se întâmplă, ceea ce nu este în regulă. Puțină rușinică duduie! Și ține minte- librărie, papetărie, mercerie și dacă sunteți în stare(?) farmacie!

client
10 octombrie 2012
client funny people

Nu mai denigrati atat ceainaria, sunt client al acestei locati si nu e deloc asa cum se scrie. Chiar am intrebat sarcastic personalul de acolo ca muzica se asculta la casti de este asa incet,si ei au raspuns politicos ca nu dar au respect si pentru vecini lor. O intamplare cu totul penibila in special pt d-soara din bar, o doamna in halat si papuci de casa a venit foarte nervoasa la bar si a inceput sa urle la saraca fata care a ramas incremenita, bag de seama ca era un locatar din bloc. Asa ca nustiu care tulbura linistea publica. P.S Asa ca incercati sa mergeti pe acolo sa vedeti ambientul si poorma criticati, ca la asta toti sunt buni

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
10 octombrie 2012
Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR

Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate fictiv de noi Raport SRI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

Mișu
10 octombrie 2012
Pentru client

Domnule sau poate duduie Luana, nu vreau să intru în polemică cu dumneavoastr, dar din tot ceea ce ați scris se cunoaște că sunteți client sau patroană de ceainărie, altminteri nu se pot explica toate greșelile gramaticale și de ortografie întânlite într-un text atât de scurt. Dacă locația pe care o frecventați sau patronați,este atât de liniștită, profitați de ocazie, și studiați măcar regulile de bază ale gramaticii limbii române pentru a ajunge măcar la un nivel de exprimare situat puțin mai sus de genunchiul broaștei.... Mult succes în demersul dumneavoastră și lăsați-i pe cei competenți să hotărască destinul ceainăriei!

Vasile
10 octombrie 2012
Funny People

Degeaba se lupta dl. Scupra , ca in spatele afacerii sunt cei de la DIICOT si crima organizata . Am fost odata in acest bar unde am recunoscut oameni de la institutiile mai sus mentionate , de asemenea le-am vazut si masinile parcate cu numerele de inmatriculare: VW passat metalizat , folii pe toate geamurile , CT 09 TCX Ford focus break metalizat , CT 09 JRU Skoda fabia metalizata , TL 21 YOF BMW seria 5 gri sobolan , BP 7634 BC Logan rosu , CT 07 SJS Daewoo cielo bleumarin , CT 75 STS Duba mercedes alba , CT ?? JWE VW vento negru , CT 04 RHV Audi A6 gri metalizat numere rosii Peugeot 407 visiniu , CT ?? FGR Ce pretenti maii ai dl. Scupra , cand seful de la DIICOT este patronul restaurantului Irish pub este amplasat pe o centrala termica .

qwerty
10 octombrie 2012
Cetateanul limitrof

Daca la referendum am aflat ca exista cetateni romani expirati azi facem cunostinta cu cetateanul "limitrof". Pe prima pagina a ziarului aflam ca un "vecin limitrof" nu vrea sa-si puna semnatura pe aceasta afacere,asa cum prevede legea. In schimb undeva in subsolul ziarului o stire trece neobservata: Deputații PSD de Constanța dezlănțuie "dezastrul urbanistic" . Modificarile aduse la legea urbanismului permit "dezvoltatorului" sa faca ce vrea el in oras. Dezvoltatorul nostru este stapanul nostru. Investitorii privati isi pot concepe propriile afaceri si planuri urbanistice. Domnule vecin,daca azi sunteti doar un vecin "limitof" ,maine veti fi un vecin "derogat" de la lege sau mai rau.Daca totusi va incapatanati sa locuiti in casa dumneavostra va trebuie "un aviz de oportunitate semnat de arhitectul-șef și de primar"

Client
10 octombrie 2012
Scupra

Are dreptate dl scupra, e terorizat de muzica, a ramas cu depresie din parnaie unde a stat pt talharie, boul smulgea cercei de la fetite pe strada, dupa fata cred ca e si bulangiu

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2305 secunde