Rețeta zilei

Tiramisu

386
Tiramisu - 19e40cd42aa1262dbd1842ac690a60a7.jpg
Ingrediente: 4 gălbenușuri, 1/3 ceașcă zahăr pudră, 60 ml lapte,
250 g mascarpone (smântână groasă), 3 albușuri, un pachet pișcoturi, 375 ml cafea tare rece, o lingură plină cacao.
Mod de preparare: Frecați gălbenușurile cu zahărul într-un vas rezistent la foc, până se obține o pastă. Adăugați laptele și amestecați bine. Puneți vasul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe și amestecați până se îngroașă pasta. Lăsați să se răcească și puneți smântâna. Bateți albușurile spumă și adăugați-le în preparat. Apoi înmuiați repede pișcoturile în cafea (să nu fie prea pătrunse). Așezați un sfert din pișcoturi într-o formă de chec, pe fundul căreia puneți hârtie de pergament. Turnați deasupra o parte din preparat, apoi pișcoturile. Repetați operația în straturi. Acoperiți vasul și puneți-l la frigider pentru șase ore sau o noapte. După aceea răsturnați prăjitura pe un platou, pudrați cu cacao și serviți-o felii.
Mici secrete: cafeaua la filtru dă un gust mai bun, dar poate fi înlocuită și cu ness tare. Puteți pune în cafea puțin lichior, pentru aromă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Superdesert: pere în sos de vin
Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : "Aveți puțintică răbdare!"
Pagina a fost generata in 2.3586 secunde