Tot ce trebuie să știi despre soia...

247
Tot ce trebuie să știi despre soia... - 3-1353972211.jpg
Reduce riscul bolilor inimii


Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătății întregului organism, dar și substanțele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge și ajută la diminuarea cantității de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine, transmite Click Sănătate.


Astfel, soia te ține departe de un eventual atac de cord, chiar și de accidente vasculare cerebrale. Cercetările recente au arătat că în țările în care este consumată soia cu regularitate, rata afecțiunilor cardiovasculare este scăzută.


Ameliorează simptomele menopauzei


Tot izoflavonoidele din soia, care au o structură asemănătoare hormonilor estrogeni, reduc simptomele apărute după instalarea menopauzei. Cum în această etapă a vieții, femeile au un nivel scăzut de hormoni estrogeni, substanțele din soia compensează lipsa lor.


Consumând soia, femeile aflate la menopauză au mai puține bufeuri, cauzate de scăderea nivelului de hormoni estrogeni care reglează temperatura corpului, dorm mai bine și au mai puține schimbări de dispoziție, pentru că nu suferă de insomnie.


















Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4114 secunde