Tinerețea și frumusețea n-au contat

Toți iubiții aflați în criza vârstei a doua i-au dat papucii

3865

Articole de la același autor

Oamenii de știință au confirmat că, după vârsta de 40 de ani, în medie cam pe la 44 de ani, începe așa numita "criză de la mijlocul vieții" sau "criza vârstei a doua", perioadă ce durează mai mulți ani și care este marcată foarte frecvent de depresii. De asemenea, studiile au demonstrat că, de-a lungul vieții, starea de fericire urmează un grafic în forma literei "U", pornind de la un nivel maxim de satisfacție în copilărie, ajungând la un moment de criză și minim de fericire undeva spre mijlocul vieții și apoi urcând din nou după depășirea acestui moment.

Primim, la redacție, tot felul de mesaje, fiecare având ceva special. Unul dintre acestea este și povestea Elenei Nicu, în vârstă de 34 de ani, din Năvodari. Înainte de toate, cititoarea noastră a dorit să ne spună că relațiile ei cu bărbații au fost, în general, neinspirate, una dintre acestea ducând la o sarcină nedorită: "Eram cu bărbatul respectiv, un tânăr din Constanța, care se lăuda că doarme pe o saltea cu bani, doar de câteva luni și aveam impresia că ne înțelegem bine. Chiar așa a fost până când am rămas însărcinată. Când i-am dat vestea, mi-a zis că sunt majoră și să fac ce vreau, să păstrez copilul sau să îl omor, treaba mea, după care a plecat fără să se uite înapoi".
Când, în sfârșit, i-a răspuns la telefon, după câteva momente de tăcere i-a trântit receptorul în nas. Când s-a dus la el acasă nu i-a deschis. Atunci a decis să facă avort, crezând, în acele momente, că întreruperea sarcinii este o modalitate prin care femeile aflate în astfel de situații se revoltă pur și simplu împotriva propriei feminități. I-ar fi plăcut să spună că a luat cea mai bună hotărâre, dar nu este așa, fiind și acum marcată de acea teribilă experiență, mai ales că sarcina era destul de avansată.

A decis să pună ochii numai pe bărbați maturi
Văzând că relațiile cu tineri de aceeași vârstă au eșuat, mama ei a sfătuit-o ca pe viitor să se îndrăgostească numai de bărbați de vârsta a doua, chiar dacă au mai fost căsătoriți, care au mai multă înțelepciune și care obișnuiesc să-și facă un titlu de mândrie din a avea o tinerică alături, "mai ales că este la modă acest gen de cupluri".
A avut în vedere sfatul mamei, angajându-se în vreo trei relații cu astfel de indivizi, toți divorțați, una mai nefastă decât alta: "Ce mi-a spus mama despre bărbații maturi sunt povești. Aflați de la mine că sunt mai simandicoși, mai dificili și mai răzbunători decât tinerii. Cu toate că eu am încercat să dau totul de la mine, relațiile cu ei s-au terminat urât, deși începeau foarte frumos și promiteau o căsătorie reușită. Aș vrea să știu de la un specialist care sunt motivele pentru care astfel de persoane nu apreciază ce au lângă ei și dispar când îți este lumea mai dragă".

Criza vârstei mijlocii
Psihologul Speranța Băcana ne-a explicat că, de regulă, bărbatul de vârsta a doua, mai ales cel care a avut anterior o familie, un scop foarte clar în viață, după ce a rămas singur și-a pierdut ținta. Studiile au demonstrat că genul acesta de bărbat nu prea știe ce vrea și ce să mai facă cu viața lui. Este atât de complexat că îmbătrânește, încât trăiește cu impresia că a pierdut totul de la viață. Cu alte cuvinte, este prins în chingile crizei vârstei mijlocii.

Nu toți reușesc să depășească momentul
Sunt bărbați care au puterea să depășească această perioadă și să-și continue frumos viața. Alții, în schimb, parcă se străduiesc să-i rănească pe toți cei din anturaj.
Dacă v-ați combinat cu o astfel de persoană, specialista este de părere că aveți două variante: fie vă lăsați influențată de ea, cu riscul de a cădea într-o depresie cronică, din care cu greu puteți ieși, fie să vă chinuiți constant să o aduceți pe linia de plutire și să faceți totul în locul ei, pentru a nu îi da impresia că este un om ratat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7458 secunde