Toxoplasmoza este tratabilă

375
"Sunt însărcinată, am o pisică de care sunt atașată. Dar în situația mea n-aș vrea să fac toxoplasmoză. Cineva mi-a spus că nici nu se tratează. De aceea aș dori să-mi spună specialistul cum pot să evit infecția asta? Vă mulțumesc din suflet!" - Serena, din Lazu.
v v v
Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu precizează că este extrem de important ca toxoplasmoza să fie depistată din timp. Acest lucru se poate face supunând pisica unui examen copro-parazitologic. De asemenea, și persoanele care au pisici în preajmă trebuie să-și facă un examen serologic, pentru a afla dacă sunt infectate cu această boală. Încurajator este că toxoplasmoza activă depistată este tratabilă. Ar trebui să luați legătura cu medicul de familie.
Pentru a preveni toxoplasmoza și alte boli generate de alimente, specialistul face următoarele recomandări: l hrana ar trebui pregătită la o temperatură mai mare de 63 - 71 grade C. De asemenea, încălzirea alimentelor trebuie să fie uniformă, recomandându-se mare atenție la cuptoarele cu microunde de putere mică! l Fructele și legumele trebuie spălate foarte bine înainte de a fi folosite l Mesele sau fundurile pentru tăiat carne, suprafețele pentru gătit, tacâmurile și mâinile vor fi spălate cu apă caldă și detergent după ce au venit în contact cu carne crudă sau cu legume și fructe nespălate. Nu folosiți cuțitele cu care ați tăiat carne înainte de a le spăla, pentru a tăia alte alimente l Gustatul cărnii crude (tocături, de exemplu) sau insuficient preparate este cu desăvârșire interzis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Mai 2011
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Marţi, 10 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Trufe din brânză
Pagina a fost generata in 2.1829 secunde