Ghidul cetățeanului european

Tratament în țările UE pe baza formularului E112 (1)

413
"Aș vrea să știu cum se poate obține formularul E112 pentru tratament în străi-nătate. Casa de Asigurări poate refuza cererea? Mă interesează foarte tare aceste drepturi, vă rog, ajutați-mă!" (Lili Ploscaru).

v v v

Potrivit legislației UE, a Regulamentului Consiliului European privind aplicarea regimurilor de securitate socială în raport cu lucrătorii salariați, cu lucrătorii independenți și cu familiile acestora care se deplasează în spațiul comunitar, o persoană care intră în câmpul personal de aplicare al acestuia se poate deplasa pe teritoriul unui alt stat membru pentru a primi acolo tratamentul adecvat stării sale de sănătate. Această deplasare trebuie aprobată de instituția competentă, în cazul României de către Casa de Asigurări de Sănătate, unde este luată în evidență persoana asigurată.

CAS nu poate refuza

Autorizarea formularului E 112 nu poate fi refu-zată de către Casa de Asigurări de Sănătate în cazul în care tratamentul respectiv se regăsește printre serviciile medicale acordate în baza legislației care reglementează sistemul de asigurări sociale de sănătate din România (pachetul de ser-vicii de bază), dacă acest tratament nu i se poate acorda persoanei în cauză într-un intervalul de timp necesar în România, luând în considerare starea curentă de sănătate și evoluția probabilă a bolii.

De asemenea, conform legislației în vigoare, eliberarea formularului E 112 se face de către instituțiile competente.

Despre condițiile în care se eliberează formularul, citiți în ziarul de mâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6637 secunde