Trebăluiala prin casă pune pe fugă cancerul de sân

294
Trebăluiala prin casă pune pe fugă cancerul de sân - curatc491dfc872c12bd29405-1348260199.jpg
Știați că treburile casnice aduc un plus de sănătate? Dacă nu, aflați că aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Oxford. Ei au descoperit că femeile care obișnuiesc să trebăluiască prin casă prezintă un risc mai scăzut cu 13% de a dezvolta cancer mamar decât cele care nu fac acest lucru. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii britanici au analizat nivelul de activitate și dieta pe care îl aveau un grup de peste 8.000 de femei diagnosticate cu cancer la sân. "Acesta este cel mai mare studiu care demonstrează beneficiile activității fizice, chiar dacă acestea au un nivel moderat. Dincolo de faptul că mișcarea, indiferent de forma ei, reduce cancerul mamar, există dovezi care arată că activitatea fizică reduce riscul apariției cancerului de colon", a declarat prof. Tim Key, medic epidemiolog, expert în oncologie, coordonatorul studiului.

Măsuri de prevenire

Pentru a preveni apariția cancerului, specialiștii recomandă 150 de minute de sport de intensitate moderată în fiecare săptămână. Din păcate, studiul arată că doar 39% dintre bărbați și 29% dintre femei respectă acest lucru.

Factori favorizanți

Cercetătorii mai spun că factorii care sunt responsabili de apariția cancerului de sân sunt antecedentele familiale de cancer mamar, lipsa nașterilor și a alăptatului, menopauza tardivă, dieta bogată în grăsimi, obezitatea și radiațiile ionizante. Această maladie reprezintă una dintre problemele majore de sănătate publică, fiind cea mai frecventă boală canceroasă înregistrată în rândul populației feminine la nivel global. Cancerul la sân este cel mai des întâlnit tip de cancer în rândul femeilor. Cifrele mai arată că în Europa, un nou caz de cancer la sân este diagnosticat la fiecare două minute și jumătate, iar în România, cinci la sută dintre femei suferă de această boală. Cât privește Marea Britanie, statisticile arată că anual sunt diagnosticate peste 45.000 de cazuri. Din nefericire, în fiecare an, în întreaga lume apar mai mult de o jumătate de milion de cazuri noi, incidența acestui tip de cancer fiind de două-trei ori mai mare în țările moderne. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cât de periculos este statul pe scaun
Pagina a fost generata in 1.2202 secunde