În sfârșit:

Trecerea de pietoni din zona pasajului "Tomis" a fost reînființată!

1801

Articole de la același autor

Pietonii vor fi astfel scutiți să mai traverseze prin locuri nepermise sau numai prin pasajul din centrul orașului, un adevărat "WC în aer liber, plin de pericole, mai ales noaptea".

Urmarea nenumăratelor solicitări ale cetățenilor, trecerea de pietoni din zona pasajului "Tomis" a fost, în cele din urmă, reînființată. Chiar dacă oamenii apreciază că vocea lor a fost, în sfârșit, auzită de autoritățile locale, ei consideră că "rezolvarea e greșită din nou!".

După ce a fost rasă trecerea de pietoni din intersecția străzilor Griviței cu Mihai Viteazul, zonă de trafic intens, atât pietonal, cât și rutier, teoretic, oamenii ar fi trebuit să traverseze prin pasajul Tomis. În realitate, pentru a evita acest "perimetru încă promiscuu", pietonii au continuat să traverseze pe unde nimereau, în ciuda riscurilor iminente de accidente. Cât privește persoanele cu dizablități sau pe cele în vârstă, era problema lor dacă se aventurau să traverseze prin pasaj.

Urmarea nenumăratelor apeluri din partea pietonilor lansate în ziarul nostru, dar și al sesizărilor pe adresa primăriei și a Inspectoratului de Poliție al Municipiului Constanța, s-a marcat o nouă trecere de pietoni în această zonă.

"Au dat iar cu bâta-n baltă!"

Vă reamintim că pe data de 13 iulie a.c., autoritățile locale au șters cele două treceri de pietoni din zona "Tomis" și au montat garduri care să nu mai permită pietonilor să traver-seze strada prin locurile respective. O decizie dezastruoasă, având în vedere că zona este cunoscută pentru traficul intens, atât rutier, cât și pietonal. Ing. Marcel Dragu, ca mesager al multor constănțeni, salută reînființarea uneia dintre cele două treceri de pietoni desființate în zona respectivă, însă atrage atenția autorităților că nu s-a optat pentru soluția cea mai practică. De aceea, adresează, și pe această cale, Inspectoratului de Poliție al municipiului Constanța "rugămintea să reanalizeze amplasarea trecerii, întrucât cea folosită frecvent și firesc de majoritatea pietonilor este cealaltă poziție, apropiată de strada Ștefan cel Mare. Probabil s-au luat în calcul, prioritar, cetățenii care debarcă în stația de autobuz. Dar ei oricum continuă drumul chiar și pe partea magazinului dacă vor să ajungă în str. Ștefan cel Mare (nefiind firesc să vină cu autobuzul pentru a se întoarce spre bd. Mamaia și, chiar dacă mai sunt, nu au nevoie să traverseze), pe când pietonii care vin sau merg spre Piața Griviței circulă pe trecerea cea mai apropiată și în direcția lor de mers, deci aceea veche! Așa că nu s-a realizat prea mult, marea majoritate continuând traversarea prin locuri nepermise. Ni s-a promis la adunarea cu asociațiile de proprietari din 1 septembrie a.c. că se va studia, verifica și filma și este nefiresc cum cei care au făcut-o au ajuns la concluzia asta! Mergeți până la capăt cu înțelegerea și dispuneți deschiderea celeilalte treceri!".

Necesitatea unui semafor

Mai mult, întrucât noua trecere nu este semaforizată, pietonii cer Poliției Rutiere montarea de semafoare. Iar dacă, din cauza problemelor financiare, acest lucru nu este posibil, măcar să se revină la amplasarea trecerii de pietoni pe vechiul loc, care oricum este folosit de mulți pietoni, din simplul motiv că le este mai la îndemână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde