Trucuri în bucătărie

170
Trucuri în bucătărie - fooddrinks1341489127135232080813-1366233837.jpg
l Făina păstrată la rece trebuie lăsată câteva ore la temperatura camerei, înainte de a fi folosită. 
l Ar fi bine ca făina să fie cernută înainte de a fi pusă în aluaturi sau în prăjituri. Mai mult, praful de copt ar trebui amestecat cu ea înainte de a fi încorporat. 
l Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă și un gust mai bun, înainte cu câteva minute de a fi folosite, gălbenușurile se presară cu puțină sare. 
l Ouăle folosite la anumite rețete trebuie să fie proaspete și acomodate la temperatura bucătăriei. De asemenea, se sparg separat, pentru a evita să amesteci unul vechi cu altele proaspete. 
l Albușurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puțin zahăr pudră sau câteva picături de suc de lămâie. 
l Pentru a evita lipirea clătitelor de tigaie, se presară puțin zahăr peste uleiul încins. 
l Batonul de vanilie sau pliculețele cu zahăr vanilat se păstrează în cutia cu zahăr pudră, ca să-l parfumeze. 
l Dacă pui zahăr cubic sau tos într- un săculeț sau între două șervete curate de bucătărie și îl apeși cu un fier de călcat încălzit (atenție, nu încins!), obții cu ușurință zahăr pudră. 
l Poți folosi lămâile a căror coajă s-a uscat peste măsură dacă le lași câteva ore în apă rece (e bine să schimbi apa la intervale de circa o jumătate de oră). 
l Ca să obții mai mult suc dintro lămâie, înainte de a o tăia, o scufunzi câteva minute în apă caldă. 
l Dacă ți se taie o cremă făcută cu lapte, toarn-o într-o sticlă și agit-o bine până se leagă din nou. 
l Stafidele din prăjituri sunt mai savuroase dacă înainte de a fi adăugate în compoziție sunt ținute o jumătate de oră în apă rece și apoi sunt scurse de apă. 
l Dacă ai primit o cutie cu bomboane de ciocolată, păstrează foițele în care sunt așezate, pentru a servi în ele bomboanele de casă pe care le prepari. 
l După ce s-au prăjit, gogoșile se așază pe un platou acoperit cu un șervet din hârtie absorbantă, ca să nu fie uleioase. 
l Ca să nu se lipească, spaghetele se pun la fiert răsfirate, iar în apă e bine să se pună puțină sare și o lingură de ulei. 
l Formele de tort, chec, cozonac sau alte prăjituri trebuie unse bine și pe părțile laterale și apoi tapetate cu hârtie, astfel încât compoziția să poată fi scoasă cu ușurință și să nu se lipească. 
l În timpul coacerii, focul trebuie să fie potrivit și continuu. Dacă deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii, riști să se lase compoziția. 
l Blatul de tort se taie numai după ce s-a răcit, ca să nu se rupă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1392 secunde