Trucuri în bucătărie

196
Trucuri în bucătărie - 17iansitetrucuribucat-1389980419.jpg
Secretul preparării unei omlete. La fiecare trei ouă adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru ca omleta să fie gustoasă, în timpul baterii ouălor se adaugă o lingură de lapte sau smântână.


Trucuri pentru… a drege mâncarea cu probleme. Dacă ți-a ieșit mâncarea sărată, pune în ea un cartof crud. Dacă ți se taie maioneza pune o lingură de apă fierbinte încălzită la ochiul aragazului, după care continui să amesteci. Pentru a nu se tăia însă, este suficient să pui de la început un vârf de cuțit de pastă de muștar.


La ce te ajută sarea. Ca să nu mai sară uleiul din tigaie, pune puțină sare, înainte de a prăji. Pentru a nu se umezi sarea în solniță, adaugă câteva boabe de orez.
Aluatul pentru clătite trebuie ținut la rece cel puțin o oră. În plus, aluatul de clătite devine mai fraged și mai pufos dacă i se adaugă puțină bere.
Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluțe este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sare grunjoasă între tabla cuptorului și fundul formei în care se coc.
Fructele uscate se unflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriță de drojdie de bere.
Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee: Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci și dacă acesta se îngălbenește, ciupercile sunt otrăvitoare. Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstrește ciupercile sunt otrăvitoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Așa se curăță hainele pătate
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce miracole face banala ceapă
Pagina a fost generata in 2.8612 secunde