Trucuri în bucătărie
Secretul unei omlete reușite. La fiecare trei ouă adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru ca omleta să fie gustoasă, în timpul baterii ouălor se adaugă o lingură de lapte sau smântână.
Repararea greșelilor. Dacă ți-a ieșit mâncarea sărată, pune în ea un cartof crud. Dacă ți se taie maioneza pune o lingură de apă fierbinte încălzită la ochiul aragazului, după care continui să amesteci. Pentru a nu se tăia însă, este suficient să pui de la început un vârf de cuțit de pastă de muștar.
La ce e bună sarea. Ca să nu mai sară uleiul din tigaie, pune puțină sare, înainte de a prăji. Pentru a nu se umezi sarea în solniță, adaugă câteva boabe de orez.
1. Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee: Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci și dacă acesta se îngălbenește, ciupercile sunt otrăvitoare. Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstrește ciupercile sunt otrăvitoare.
2. Aluatul pentru clătite trebuie ținut la rece cel puțin o oră. În plus, aluatul de clătite devine mai fraged și mai pufos dacă i se adaugă puțină bere.
3. Fructele uscate se unflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriță de drojdie de bere.
4. Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
5. Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sare grunjoasă între tava cuptorului și fundul formei în care se coc.
Comentează știrea
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Marţi, 21 Ianuarie 2014