Trucuri mici, efecte mari în bucătăria ta

331
Cum să coaceți mai ușor frigăruile. 

Dacă ați încercat să gătiți frigărui pe țepușe din metal, cel mai probabil v-ați necăjit observând cum se răsucesc bucățile de carne, mai ales că e destul de dificil să le întorci de pe o parte pe alta. Soluția ieșirii din această situație este să puneți componentele pe două țepușe sau să folosiți unele din lemn (acestea prezintă riscul de a se arde, mai ales la vârfuri).


Friptura, crocantă și după ce a fost prăjită. Vă place la nebunie puiul prăjit, însă nu știți cum să procedați pentru ca să rămână crocant până când cei ai casei se vor așeza la masă. Pentru asta, va trebui să nu așezați bucățile pe o farfurie, întrucât căldura degajată va face aburi în contact cu farfuria, care vor înmuia partea de jos a fripturii. Ideal ar fi să puneți bucățile pe un grătar micuț, care va permite aerului să circule, consecința fiind păstrarea bucăților de carne crocante pentru mai mult timp.

Cum se porționează mai ușor tortul de înghețată. Înghețat fiind, este și normal ca tortul de înghețată să fie dificil de tăiat imediat ce este scos din congelator, iar dacă așteptați să se mai înmoaie, nu e tocmai corect. Cel mai ușor este să folosiți un cuțit încălzit în prealabil în apă fierbinte. Avantajul este că feliile obținute vor avea marginile perfecte, iar tortul nu va fi servit moale. La nevoie, reîncălziți lama cuțitului, iar operațiunea va decurge ca la carte.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 1.679 secunde