Trucuri pentru mâncăruri savuroase de sărbători

622
Trucuri pentru mâncăruri savuroase de sărbători - fa8f585bed5e3e790f72ab230e2271de.jpg
Chiar dacă este vorba despre preparate tradiționale de Crăciun și multe gospodine consideră că respectarea rețetelor bunicii este literă de lege, există suficiente trucuri care pot spori savoarea preparatelor mai dietetice.
1. Friptura poate fi reușită nu neapărat cu carne împănată și cu grăsime. Dimpotrivă, ea va fi foarte gustoasă chiar dacă vom folosi carne slabă, degresată, cu condiția să ținem cont de următoarele recomandări: puneți carnea cu două-trei ore înainte într-o marinată preparată astfel: un pahar de vin alb, trei căței de usturoi, două foi de dafin, sos de soia, o linguriță miere, două linguri de ulei, boabe de piper, cimbru, enibahar, ore-gano. Nu adăugați untură sau mult ulei la copt!
2. Rețetă specială pentru sarmale: preparați-le cu carne cât mai slabă. Nu adăugați untură, slă-nină afumată etc. Pentru savoare, adăugați în compoziție două lingurițe de smântână, un ou, un morcov, un gogoșar sau ardei proaspăt, câteva ciuperci, orez și multe mirodenii (cimbru, busuioc, piper, oregano). Adăugați la fiert foi de dafin și un pahar de vin. Încercați această rețetă și nu veți regreta.
3. Preparați maioneza înlocuind jumătate din cantitatea de ulei cu iaurt sau sana.
4. Deoarece mâncărurile de Crăciun sunt grele, preparați garnituri și aperitive pe bază de legume, ideal fiind să preparați două-trei feluri de salate.
5. Pentru desert, ideală este salata de fructe, înghețata, tartele cu fructe și bineînțeles fructele, în special mere și citrice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Prăjitura "Pălării de vrăjitoare"
Pagina a fost generata in 2.0921 secunde