Trucuri pentru o dulceață excelentă

283
Dulceața este savuroasă și foarte gustoasă fie că o așezi pe pâine la micul dejun, în mijlocul unor clătite delicioase sau o consumi ca atare, cu un pahar de apă. Iata cîteva sfaturi de la bunica pentru a prepara cea mai bună dulceață de fructe, mai ales că este sezonul conservelor pentru iarnă.


Mare grijă la ingrediente:Decide ce fel de dulceață vei pregăti. Pe baza rețetei achiziționează toate ingredientele de care ai nevoie: fructe, zahăr, lămâi, gelatină etc. Ia o cantitate puțin mai mare de fructe, pentru a putea avea destule pentru dulceață, printre ele s-ar putea să se strecoare și câteva stricate, pe care va trebui să le înlături, deci ar fi indicat să ai de unde alege.

Spală bine fructele și lasă-le să se usuce: După ce ai stabilit care va fi rețeta de dulceață pe care o vei prepara și ai cumpărat toate ingredientele, spalăă fructele în mai multe ape, astfel încât să nu rămână praf sau insecte pe ele. Lasă-le apoi să se usuce bine, ca să le poți manipula ușor și ca să nu rămână apă în dulceață.

Curăță-le codițele, frunzele și scoate-le sâmburii: Pentru a le pregăti pentru dulceață, fructele cu sâmburi mari trebuie desfăcute pentru a li se scoate sâmburii. Și frunzele, și codițele trebuie înlăturate, pentru a nu strica aspectul dulceții.

Lasă fructele să stea în zahăr până a doua zi: Într-o cratiță foarte curata și care să nu aibă miros, pune fructele cu zahăr: câte o cană de fructe cu patru căni de zahar. Lasă-le saă stea acoperite până a doua zi, pentru a-și lăsa sirop, în care vor fierbe.

Folosește lămâie și frunze de mentă: Feliile de lămâie tăiate în dulceață și frunzele de mentă împrăștiate prin cratiță dau conținutului acesteia un plus de aromă și gust. Totuși, nu puneți prea multe felii de lămâie sau prea multe frunze de mentă, pentru a nu le strica efectul.

Poți adăuga și sâmburi: În dulceața de piersici, de exemplu, se pot adăuga și câțiva sâmburi de fruct, după ce au fost bine spălați sau sparți și luat doar miezul. Aceștia vor da dulceții un gust ușor amărui și o aromă savuroasă. Trebuie scoși însă înainte de a pune dulceața în borcane.

Pune-le să fiarbă la foc mic și curăță-le spuma: Dulceața trebuie să fiarbă mult timp, la foc mic. Las-o pe un ochi pe care nu îl utilizezi frecvent, pentru a nu deranja cratița, ca să nu o iei de pe foc. Dulceața trebuie să fiarbă până capătă o consistență vâscoasă. Dacă în timpul fierberii apare spumă, curaț-o cu ajutorul unei palete sau linguri cu găuri. Nu te speria dacă această spumă apare mai mult timp, odată cu eliminarea ei vei scăpa de impuritățile din zahăr și din fructe.

Fierbe de două ori dulceața: Pentru ca dulceața să fie și mai bună, este indicat să fie fiartă încă o dată, după ce ai fiert-o bine în prima zi. După ce s-a fiert în prima zi, ia-o de pe foc și acoper-o cu un prosop ud curat și care să nu poarte vreo urmă de miros. Las-o să se răcească până a doua zi, într-un loc răcoros din casă. A doua zi mai dă-o într-un clocot, apoi repetă procedura cu prosopul ud și las-o până a doua zi. Abia apoi o poți pune în borcane.

Folosește borcane curate: Pentru a păstra dulceața este bine să folosesti borcane bine spălate și uscate, care să nu fie ciobite. După ce le-ai umplut cu dulceață, acoperă-le cu celofan sau cu capace și dă-le la bain marie. Abia dupa ce s-au răcit le poți pune în locul unde vor sta până vor fi consumate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Remedii pentru ochii obosiți
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Pizza rustică de casă rapidă
Pagina a fost generata in 2.7678 secunde