Trucuri pentru o dulceață reușită (1)
Iata câteva sfaturi de la bunica pentru a prepara cea mai bună dulceață de fructe, mai ales că este sezonul conservelor pentru iarnă. Folosește lămâie și frunze de mentă. Feliile de lămâie tăiate în dulceață și frunzele de mentă împrăștiate prin cratiță dau conținutului acesteia un plus de aromă și gust. Totuși, nu exagerați în privința cantităților. Adaugă și sâmburi. În dulceața de piersici, de exemplu, se pot adăuga și câțiva sâmburi de fruct, după ce au fost bine spălați sau sparți și luat doar miezul. Aceștia vor da dulceții un gust ușor amărui și o aromă savuroasă. Trebuie scoși însă înainte de a pune dulceața în borcane.
Fierbe de două ori dulceața. Pentru ca dulceața să fie și mai bună, este indicat să fie fiartă încă o dată, după ce ai fiert-o bine în prima zi. După ce s-a fiert în prima zi, ia-o de pe foc și acoper-o cu un prosop ud curat și care să nu poarte vreo urmă de miros. Las-o să se răcească până a doua zi, într-un loc răcoros din casă, apoi, a doua zi, mai dă-o într-un clocot. Repetă procedura cu prosopul ud și las-o până a doua zi. Abia apoi o poți pune în borcane.
Fierbe de două ori dulceața. Pentru ca dulceața să fie și mai bună, este indicat să fie fiartă încă o dată, după ce ai fiert-o bine în prima zi. După ce s-a fiert în prima zi, ia-o de pe foc și acoper-o cu un prosop ud curat și care să nu poarte vreo urmă de miros. Las-o să se răcească până a doua zi, într-un loc răcoros din casă, apoi, a doua zi, mai dă-o într-un clocot. Repetă procedura cu prosopul ud și las-o până a doua zi. Abia apoi o poți pune în borcane.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 20 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Marţi, 20 Septembrie 2011
Luni, 19 Septembrie 2011
Luni, 19 Septembrie 2011
Luni, 19 Septembrie 2011
Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Sâmbătă, 17 Septembrie 2011