Trucuri practice în bucătărie
Ne place sau nu, bucătăria este, în general, locul cel mai important dintr-o casă. Munca în această zonă poate fi mai eficientă dacă se ține cont de sfaturile specialiștilor:
l Încearcă să folosești vase sub presiune, pentru că mențin ingredientele sănătoase și nu se pierd nici vitaminele și sărurile minerale existente în alimente.
l Vasele care rezistă mai mult la foc și se curăță ușor sunt cele inoxidabile sau de ceramică.
l Petele de rugină de pe cuțite se curăță dacă sunt frecate cu o ceapă, peste care se pune și puțin zahăr tos.
l Petele de cafea se îndepărtează ușor dacă se spală locul respectiv imediat cu apă rece. Dacă s-a uscat, se spală cu apă sărată sau cu alcool (aproximativ o lingură de alcool la un litru de apă).
l Petele de ceai se curăță imediat dacă se șterg cu apă caldă și lămâie.
l Petele de vin se curăță mai ușor dacă se presară sare.
l Pentru petele de grăsime, materialul se îmbibă o zi în talc, apoi se periază bine.
l Încearcă să folosești vase sub presiune, pentru că mențin ingredientele sănătoase și nu se pierd nici vitaminele și sărurile minerale existente în alimente.
l Vasele care rezistă mai mult la foc și se curăță ușor sunt cele inoxidabile sau de ceramică.
l Petele de rugină de pe cuțite se curăță dacă sunt frecate cu o ceapă, peste care se pune și puțin zahăr tos.
l Petele de cafea se îndepărtează ușor dacă se spală locul respectiv imediat cu apă rece. Dacă s-a uscat, se spală cu apă sărată sau cu alcool (aproximativ o lingură de alcool la un litru de apă).
l Petele de ceai se curăță imediat dacă se șterg cu apă caldă și lămâie.
l Petele de vin se curăță mai ușor dacă se presară sare.
l Pentru petele de grăsime, materialul se îmbibă o zi în talc, apoi se periază bine.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 02 Iunie 2011
Joi, 02 Iunie 2011
Miercuri, 01 Iunie 2011
Miercuri, 01 Iunie 2011
Marţi, 31 Mai 2011
Marţi, 31 Mai 2011