Trucuri simple împotriva durerilor de cap

201
Cercetările arată că principalele cauze ale durerilor de cap le reprezintă stresul și tensiunea,  care afectează în mod special femeile, în procent de circa 85%. Pentru a scăpa de ele, nu dați iama în dulapul cu medicamente, ci încercați următoarele trucuri simple, pe care specialiștii le recomandă ca fiind și eficiente:
Ai grijă ce mănânci. Unele alimente conțin nitrați și E-uri care pot declanșa durerile de cap. Iată cum te poți feri de ele: notează-ți într-o agendă ziua și ora la care ai avut dureri de cap, dar și ce ai mâncat în ziua respectivă. Dacă unele alimente se repetă pe listele din mai multe zile este indicat să renunți la ele. Vitamina B reușește să amelioreze durerile de cap. Necesarul zilnic se situează între 1 și 1,5 mg. Se găsește în varză, ciuperci champignon, produse din cereale integrale, drojdie. 
Liniștește-te. Găsește-ți mici refugii peste zi, astfel încât să te poți destinde. Întinde-te pe jos, ține picioarele ușor depărtate și brațele relaxate pe lângă corp. Câteva minute stai doar așa, inspirând și expirând. Apoi, cu degetele mijlocii fă-ți un masaj în cercuri la 1 cm deasupra sprâncenelor, pe frunte. Cu degetele mici apasă ușor zona care începe din partea interioară a ochilor și coboară pe lângă nas. La final, cu degetele mijlocii, masează în cerc pomeții obrajilor. 
Oxigenează creierul. Când suntem stresați, creierul nu se oxigenează suficient și așa apar durerile de cap. De aceea, fă zilnic următoarele exerciții: Apasă cu arătătorul drept nara dreaptă și inspiră adânc. Lasă apoi aerul să iasă din plămâni până numeri la 5. Acoperă apoi nara stângă și inspiră prin cealaltă nară. Schimbă de trei ori nara pe care inspiri. Stai așezat pe scaun, cu spatele drept. Expiră aerul din plămâni, apoi apasă bărbia spre piept. Ține-ți respirația două secunde, ridică apoi capul și inspiră adânc. Așază-te comod, destinde umerii, împinge pieptul în față și ține spatele drept. Apoi inspiră prelung și expiră lent. Repetă exercițiul de 15 ori. 
Pune tensiunea pe fugă. În degete se găsesc în jur de 4.000 de terminații nervoase, care se află în legătură cu meridianele de energie ale corpului. Dacă activezi prin apăsare ușoară anumite puncte, atunci poți ameliora durerile de cap: Cu degetul mare și arătătorul de la mâna dreaptă prinde degetul mic al mâinii stângi și apasă ușor, de trei ori, apoi schimbă mâna. Acolo se află punctele de energie pentru gât și spate. Dacă ai dureri de cap difuze, prinde urechea dreaptă între arătător și degetul mare și strânge. Dacă te doare puțin înseamnă că ai nimerit punctul potrivit. Fă apoi acest lucru și la cealaltă ureche. 


Nu uita de mișcare. La 80% din pacienții cu dureri de cap, mișcarea dă rezultate. Orice sport este indicat, atâta timp cât nu te suprasoliciți. Încearcă joggingul, mersul pe jos, înotul, mersul pe bicicletă sau tenisul, de preferat de trei ori pe săptămână. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Pagina a fost generata in 5.6534 secunde