Rețeta zilei

Turtă dulce

199
Turtă dulce - 3bf4d8421644cb2f4d2a97f9bbb57b45.jpg
Ingrediente: 400 g miere, 125 g zahăr pudră, 4 ouă, 500 g făină, o linguriță bicarbonat, coaja rasă de la o lămâie, 100 g nuci curățate, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Se pune mierea într-un vas la foc mic și se amestecă până când devine lichidă. Se dă la o parte, se lasă să se răcească și se adaugă zahărul, coaja de lămâie, bicarbonatul dizolvat în puțină zeamă de lămâie sau oțet. Se bate cu telul, se adaugă și ouăle unul câte unul, până când compoziția devine spumoasă, apoi se pune treptat făina. Compoziția se toarnă într-o tavă de copt unsă cu unt sau cu ulei, iar deasupra se presară sferturi de nuci. Se dă la cuptor la foc potrivit pentru 25 de minute. Se lasă în tavă până se răcește, apoi se scoate, se învelește într-un șervet și se lasă la rece o zi, două.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cum să amenajăm camera copilului
Pagina a fost generata in 2.3572 secunde