Concurs Turtă dulce pufoasă

1225
Turtă dulce pufoasă - b5845711f5441fa28ea8844f0a04b898.jpg
Ingrediente: 250 g miere, un ou, 3 gălbenușuri, 10 g bicarbonat de amoniu, 150 g zahăr pudră, un pliculeț zahăr vanilat, 200 ml apă, zeama de la o jumătate de lămâie plus coaja acesteia, 10 g scorțișoară, 5 g anason, 5 g cuișoare, un vârf cuțit nucșoară rasă, 700 g făină.
Modul de preparare: Turnăm peste miere apa fierbinte, amestecăm și lăsăm să se răcească. În alt vas amestecăm zahărul, oul întreg, gălbenușurile, mirodeniile, zahărul vanilat, coaja și zeama de lămâie, bicarbonatul de amoniu și batem până se formează o spumă. Adăugăm treptat făina și mierea dizolvată. Frământăm, pe planșetă, un aluat mai moale, pe care îl lăsăm să stea timp de cinci-șase ore. Apoi frământăm din nou, tăiem bucăți din aluat, din care întindem foi, tăiem forme, pe care le coacem în cuptor, la foc potrivit. Fierbinți, ungem formele cu ou și, după ce s-au răcit, le decorăm cu glazură de albuș. Din acest aluat putem realiza căsuță de turtă dulce, forme de casetă etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru 8 Martie
Miercuri, 02 Martie 2011
Stire din Cetățenești : Bomboane cu nuci
Pagina a fost generata in 3.4711 secunde