Ești cetățean european, cunoaște-ți drepturile!

UE ne apără împotriva zgomotului

164
1
UE ne apără  împotriva zgomotului - cumneaparaue-1417436519.jpg

Articole de la același autor

Conform Agenției Europene de Mediu, nivelul de zgomot care depășește un anumit prag afectează atât confortul cetățenilor, cât și sănătatea lor. Pe lângă măsurile corective aplicabile anumitor surse de zgomot, Uniunea Europeană a adoptat o directivă de stabilire a unei abordări comunitare în ceea ce privește gestionarea și evaluarea zgomotului ambiental, cu scopul de a proteja sănătatea publică. Această directivă vizează să controleze zgomotul la care sunt expuși oamenii în zonele cu construcții, în parcurile publice sau în alte zone de liniște din aglomerații, în zonele liniștite din spațiile deschise, în apropierea școlilor, a spitalelor și a altor clădiri sau zone sensibile la zgomot.

De precizat că directiva nu se aplică zgomotului provocat de însăși persoana expusă, zgomotului din activitățile casnice sau care provine de la vecini, zgomotului de la locul de muncă sau din interiorul mijloacelor de transport, și nici zgomotului provocat de activitățile militare desfășurate în zone militare. 

Comentează știrea

george badea
2 decembrie 2014
necivilizat

La ora 3, 4, 5, suna trenul intre POART 6 SI KM. 4-5. Este deranjant , se formeaz si garnituri de vagoane ce ies din PORT ,fac zgomot,, Ar trbui un TUNEL pentru tren si pasarela pentru pietoni.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Acte pierdute sau furate în UE
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Călătoria cu vaporul în UE
Marţi, 18 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce este Aquis-ul comunitar (II)
Pagina a fost generata in 2.0267 secunde