Concurs Urinează foarte des în timpul nopții

210
"Somnul meu este teribil de agitat și din cauză că mă trezesc tot mai des pentru a urina. Aș dori să știu ce trebuie să fac pentru a-mi rezolva această problemă, care îmi creează un disconfort major de circa opt luni de zile? – Alexandra, din Mangalia.
v v v
Pentru realizarea unui diagnostic precis sunt necesari mai mulți factori, precum vârsta, numărul de nașteri, cât și alte boli asociate. Potrivit dr. Marin Smarandache, în unele afecțiuni cronice, precum diabetul, la creșteri mari și constante ale glicemiei, poate să apară, de asemenea, fenomenul de urinare mai deasă datorat existenței în urină a unei glucoze care atrage după sine o cantitate mai mare de apă.
Diabetul insipid este o afecțiune neuroendocrină prin care se elimină o cantitate mai mare de urină. Aceste două mari afecțiuni pot fi investigate și tratate cu o mai mare acuratețe de medicul diabetolog sau endocrinolog în urma unor investigații amănunțite. Afecțiunile renale joase (în această categorie intrând cistitele) pot determina o urinare mai frecventă asociată cu usturimi, mâncărimi sau senzație de disconfort.
Afecțiunile renale înalte (din cazul nefritelor sau faza poliurică a insuficienței renale cronice) se pot manifesta într-un mod asemănător. Un medic urolog poate stabili un diagnostic de certitudine cu ajutorul unor investigații. Patologia implicată este diversă, necesitând examinări inter-disciplinare și investigații amă-nunțite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Tainele clătitelor perfecte (1)
Vineri, 16 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Atenție, cad pomi uscați!
Pagina a fost generata in 2.9508 secunde