Medicul de gardă

"Urinez mai mult noaptea. Am ceva la rinichi?"

161

Articole de la același autor

Aceasta este dilema unei citi-toare în vârstă de 56 de ani, care a ținut să mai precizeze că nu a avut asemenea probleme până acum câteva luni.

v v v

Într-adevăr, situația asupra căreia cititoarea noastră atrage atenția are legătură cu rinichii, dar nu neapărat în sensul unei afecțiuni, ne-a spus dr. Iuliana Botezatu, medic specia-list Phoenix Eastern Medical Center. Mai exact, de regulă, în jurul vârstei de 55 de ani și după acest prag, se ajunge în situația ca rinichii să funcționeze cam la aceiași pa-rametri și în timpul nopții. Iar acest lucru se datorează unei capacități mai scăzute de epurare a rinichilor.

De precizat că nu doar femeile, ci și bărbații se pot confrunta cu acest fenomen. În plus, o altă cauză care favorizează urinarea nocturnă ar putea fi și faptul că, adesea, vezica nu se golește bine la urinare, iar acest lucru îi afectează capacitatea funcțională. Nu trebuie exclus nici consumul exagerat de lichide în perioada verii chiar înainte de culcare, iar când vorbim despre pepenii roșii, lucrurile sunt și mai clare. De asemenea, se pot plânge de urinare nocturnă frecventă și suferinzii de boli cardiovasculare.

Însă, lucrurile nu pot fi generalizate, de aceea medicul recomandă să fie consultat un specialist urolog, singurul în măsură să stabilească adevăratele cauze ale urinării nocturne exagerate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce face minuni în reumatism
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru coșuri
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.6706 secunde