Vă dor ochii? Iată o listă cu remedii naturiste!

350
Aveți probleme cu ochii din cauza schimbărilor de temperatură sau a frigului? Iată câteva remedii naturiste cu calități calmante:


l Folosiți comprese cu mușețel pentru a liniști durerea. Puneți un plic de ceai de mușețel într-o cană cu apă călduță (nu foarte caldă) timp de trei minute, stoarceți excesul de lichid din el și apoi aplicați-l pe ochiul dureros timp de zece minute. Repetați de trei sau patru ori pe zi folosind un pliculeț nou de fiecare dată.Tineți ochii închiși astfel încât lichidul din compresă să nu vă intre în ochi.

l Medicina tradițională indiană tratează conjuctivita folosind frunze proaspete de coriandru. Amestecați într-un blender 100 ml apă cu o mână de frunze de coriandru. Scurgeți lichidul și aplicați pulpa pe pleoapele închise. Lăsați câteva minute,a poi ștergeți amestecul înainte de a deschide ochii. Un alt tratament: puneți o liguriță de semințe de coriandru într-o cană cu apă clocotită pentru cel puțin 15 minute . Strecurați, răciți și folosiți apa pentru a vă spăla pe ochi. Înlăturați orice exces de lichid de pe ochi înainte de a-i deschide.

Cu ochii în patru la infecție!

Ca să puteți evita infectarea sau reinfectarea, nu vă machiați și nu puneți lentile de contact până când infecția nu a dispărut complet. Când apare o infecție renunțați la fardurile pe care le foloseați. Încercați să nu atingeți ochii. Dacă îi atingeți din greșeală, spălați-vă pe mâini cu săpun și apă, apoi uscați-vă folosind un prosop de hârtie sau uscător cu aer cald, nu prosopul. Dacă aveți un corp străin în ochi, folosiți câte un șervețel pentru fiecare ochi, aruncați șervețelele într-o pungă de plastic și spălați-vă pe mâini. Purtați cu dumneavoastră un gel antibacterian pentru mâini și utilizați-l des. Dacă folosiți lentile de contact nu le purtați când aveți conjuctivită și sterilizați-le corect înainte de a le refolosi când problema s-a rezolvat. Nu curățați absolut niciodată o lentilă folosind salivă.

Spălați prosopul, pătura și fața de pernă în fiecare zi cu mașina de spălat pentru a preveni reinfectarea ochiului bolnav cu aceeași bacterie sau virus sau extinderea afecțiunii la celălalt ochi.

Nu faceți nici măcar patul! Puteți contamina așternuturile doar la simpla atingere. Dacă aveți copii cu conjuctivită care sunt prea mici pentru a nu-și atinge ochii, atunci ei nu ar trebui să meargă la școală în acea perioadă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cine suferă de arsuri la stomac?
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Alimente antistres
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Remedii la îndemână împotriva răcelilor
Pagina a fost generata in 2.106 secunde