Veterinarul pe recepție

184
Pentru disciplinarea pisicilor obraznice, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a spus, din start, că e nevoie ca mai întâi stăpânul să le cunoască punctele care le fac atât de arțăgoase. De exemplu, tocirea ghearelor și cățăratul se numără printre activitățile preferate ale pisicilor, oricât de tare s-ar supăra stăpânii. În condițiile conviețuirii alături de om, pisica nu are ocazia să-și uzeze unghiile în măsura în care acestea cresc și, drept urmare, se impune s-o ajutăm cu o suprafață dedicată special ascuțirii ghearelor. 


Dacă dispune de mai multe locuri în care își tocește ghearele, atunci va trebui să-i micșorăm arealul, mai ales atunci când nu o putem supraveghea. În situația în care, însă, are un singur obiect preferat, atunci el trebuie acoperit temporar cu un material textil mai ațos. Întrucât pisicilor nu le place să-și agațe ghearele, va fi o soluție bună pentru ca ele să evite locul respectiv. O altă variantă ar fi să restrângeți accesul pisicii numai la o zonă în care nu are ce zgâria sau la un perimetru în care s-a improvizat un pomișor de cățărat. Aceste obiecte au diferite forme și sunt acoperite cu materiale textile care plac pisicilor, fiind impregnate cu valeriană. Pe etajele pomișorului se mai găsesc agățate diferite jucării, care vor oferi noi provocări pisicii. 

De fiecare dată când folosește locul special amenajat, pisica va trebui recompensată prin laude, dar și cu o gustărică. Atenție, însă, nu este suficientă doar prezența acestor obiecte în casă, cu adevărat important este să învățăm pisica să folosească numai locurile special amenajate pentru ea. Dacă nu ne vom face timp pentru asta și vom fi îngăduitori, felinele vor deveni pe zi ce trece mai obraznice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum vă puteți școli  ca șofer
Joi, 04 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum să ai o bucătărie… veselă
Joi, 04 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Joi, 04 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Pagina a fost generata in 1.6683 secunde