SEMNALE

"Vezi cucoană că mă enervezi și fac urât!"

1258
1
"O gașcă de cartier a băgat groaza în noi, iar poliția nu-i potolește, pe motiv că nu le poate lua dreptul la libera circulație!" - ni s-au plâns locatarii unui bloc de pe strada Cișmelei din Constanța. În replică, Poliția susține că nu dispune de "efective în civil", mai eficiente în astfel de situații.

Locatarii blocului 1 A, din strada Cișmelei nr. 17, Constanța și-au strigat disperarea către ziarul nostru, întrucât nu mai fac față dezlănțuirii unei "găști de cartier", formată din tineri adunați din mai multe zone ale orașului, care, în tandem "cu tinerii din blocul nostru, sunt o adevărată groază pentru locatari. Stimați conducători ai frumoasei noastre cetăți, vă rugăm să ne salvați viața și liniștea! Cu toate că s-a insistat zilnic către acești tineri să părăsească acest loc, unde se creează o adevărată orgie, au devenit și mai amenințători. Un individ din gașcă, atenționat de o profesoară pensionară, i-a adresat următoarea amenințare: «Vezi cucoană că mă enervezi și eu când mă enervez fac urât și rău!». Dorim să se interzică staționarea acestor găști la intrările în bloc și pe băncile existente în fața blocului. Oare suntem condamnați să le suportăm jignirile la nesfârșit? Ne punem întrebarea de ce trebuie să intervenim aproape seară de seară la Secția 2 Poliție și să ni se tot spună că nu le pot lua dreptul la libera circulație? Așa se justifică stimabilii agenți de poliție și jandarmerie la cererile noastre repetate! Noi ce drepturi avem în fața blocurilor în care suntem proprietari? De ce nu suntem înțeleși că poliția trebuie să ne protejeze în intervalul de timp 18,00 – 05,00?".

Din "isprăvile" găștii!

Ca să se facă și mai bine înțeleși, în ideea că zelul tinerilor va fi curmat, în cele din urmă, prin măsuri coercitive, președintele asociației ne-a prezentat o listă cu isprăvile celor care-i terorizează noapte de noapte, până înspre zorii zilei: devastarea a două bănci de la intrarea în scara B, parcarea în zonă a unor mașini cu instalații de muzică, proferarea unor expresii dintre cele mai triviale, consumarea de semințe, băuturi, aruncarea ambalajelor și cojilor pe toată aleea, replici obraznice și amenințări în toată regula. "Deși avem atâtea motive, apelurile noastre către Secția 2 Poliție nu se bucură de sprijin. Unii domni agenți chiar duc relații de pacificare cu aceștia. E nevoie de amenzi drastice, nu de povești de adormit copii. Holurile și scările blocului sunt un dezastru din cauza mizeriei pe care o lasă în urmă!" – spun locatarii.

Când văd poliția se… împrăștie

Agentul principal Constantin Preda, de la Secția 2 Poliție Constanța ne-a explicat că în urma oricărei sesizări de acest gen se demarează verificări la fața locului. Numai că atunci când uniformele polițiștilor apar la orizont, cei în cauză dispar, iar persoanele care rămân se plâng că li se interzice dreptul la libera circulație pe o stradă publică. Pornind de la această realitate, de regulă, atunci când sunt sesizați, nu se duc... cu bâta, ci mai degrabă cu gânduri de pace: "Prima oară încercăm să-i potolim pe acești tineri. Lucrători în civil nu avem ca să facem flagrant. Mai mult, când se face procesul verbal, legea ne obligă să trecem, ca martor, numele celui care face reclamația. Fiind din cartier, se cunosc și dacă tinerii știu acest lucru, încep să se răzbune – le zgârie mașinile etc. etc.". Având în vedere gravitatea situației, reprezentantul Secției 2 Poliție le recomandă locatarilor să revină cu o reclamație scrisă, pe baza căreia să se facă alte verificări. Dacă situația persistă, se vor aplica amenzile prevăzute de lege, cuprinse între 200 și 1000 lei: "Din experiența secției noastre, putem să vă spunem că amenzile sunt eficiente". 

Comentează știrea

x
5 iulie 2011
corect

situatia a depasit orice limita. in articol prezentarea a fost mult cosmetizata. in realitate scara blocului 1A a devenit o cocina. dimineata iti este si scarba sa cobori pe scari. acum pe timpul verii nu e chiar asa rau ca stau mai mult pe banca afara dar cum se raceste un pic revin la bunele obiceiuri. iarna de iarna se repeta aceleasi povesti si debandada e la ea acasa. am sperat ca vor creste si le va veni un pic mintea la cap dar din pacate nu s-a intamplat asa ceva.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 05 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Murături  de vară asortate
Sâmbătă, 02 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Prăjitură de vară
Pagina a fost generata in 1.7034 secunde